van der Horst

Nürburgring: Bortolotti wint race 2 - Pech voor Melker

Mirko Bortolotti
Mirko Bortolotti
Mirko Bortolotti won vandaag de tweede wedstrijd van FA1 op de Nürburgring, nadat gisteren zijn grootste concurrent voor de titel, de Nederlander Nigel Melker, nog de beste was. Melker draaide vanochtend tijdens de kwalificaties wel de besttijd, maar werd in de race gehinderd door technische problemen. Zijn teamgenoot bij Azerti, de debuterende Belg Alessio Picariello, finishte wederom net naast het podium.
992ec73254c74f1a03466b09fdd836a4a4607dd1.jpg
Kampioenschapsleider Nigel Melker geraakte niet weg bij de start van de opwarmronde door problemen met de koppeling. De Mexicaan Michael Dorrbecker kreeg met dezelfde problemen af te rekenen als Melker, en ook de Deen Dennis Lind, de Portugees Armando Parente en de Spanjaard Olivier Campos geraakten niet aan de finish als gevolg van technische mankementen.

Alessio Picariello - Azerti
Alessio Picariello - Azerti
De Slovaak Richard Gonda, die door het niet starten van Melker een vrije plaats voor hem had, nam meteen de leiding bij het doven van de lichten. De Italiaan Bortolotti zag echter zijn kans schoon na de verplichte pitstop en pakte de leiding over van Gonda. Door zijn zege wipt de Italiaan in de tussenstand weer over Melker richting kampioenschapsleiding. Zijn landgenoot Sergio Campana kende veel pech in de beide vorige raceweekends maar mocht vandaag in race 2 mee op het podium, hij had aan de finish slechts een halve seconde voorsprong op Picariello. De jongeman uit Namen kan na twee vierde plaatsen en een tijdje aan de leiding gereden te hebben in race 1 toch terugkijken op een geslaagd debuut in FA1.

--- UITSLAG ACCELERATION NURBURGRING RACE 2 ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Acceleration op zondag 25 mei 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons