van der Horst

24H Le Mans: Officieel: Mark Webber vervoegt Porsche LMP1 programma

Valentino Rossi - Mark Webber
Valentino Rossi - Mark Webber
Het hing al een eeuwigheid in de lucht, maar het nieuws is nu eindelijk officieel. De Australiër Mark Webber is vanaf volgend jaar geen F1- piloot meer maar stapt over naar de Endurance racerij. Hij zal vanaf 2014 deelnemen aan het WEC- kampioenschap en de daarbijhorende 24H van Le Mans aan het stuur van een Porsche LMP1.
Mark Webber was de laatste jaren een trouwe kornuit van de Red Bull F1 troepen. Na meer dan een decennium aan het stuur van een F1- bolide gezeten te hebben gaat hij een volgende stap in zijn carriëre aandoen: Marc Webber vervoegt het Porsche LMP1 programma.

Met Webber wordt het lijstje ex-F1 piloten in het WEC of de 24H van Le Mans, alleen maar indrukwekkender. Bij Porsche vervoegt de 36-jarige Aussie Romain Dumas, Timo Bernhard en nieuwbakken Porsche fabriekspiloot Neel Jani. De namen van de 2 overige piloten en de reserve piloot worden in de komende maanden bekend gemaakt. 

Verwacht wordt dat nog iemand van de huidige Porsche fabriekspiloten: Lieb / Lietz / Bergmeister / Long / Pilet / Henzler / Holzer of Tandy de overstap zal maken naar de LMP1 boldie, aangevuld met nog 2 andere piloten.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in 24 Heures du Mans op donderdag 27 juni 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons