Oschersleben: Tikkende Bruno Spengler bestraft

Bruno Spengler: snel,populair maar niet altijd even goed geïnspireerd
De Canadese clash tussen Robert Wickens en Bruno Spengler die beide kemphanen in de 38ste ronde van de DTM race te Oschersleben tot opgave dwong, kreeg zoals verwacht nog een staartje. Nadat Spengler reeds na afloop van de kwalificatie op ongelukkige wijze vijf plaatsen op de grid werd teruggezet, wordt de uittredende kampioen nu ook voor zijn vergrijp in de race op de vingers getikt. De sportcommissarissen besloten de Schnitzer-piloot voor de eerstvolgende wedstrijd in Zandvoort op 29 september twee plaatsen op de grid achteruit te zetten. Invloed op de toch al zo goed als verloren titelstrijd heeft deze bestraffing niet meer daar de Canadese hotshot zichzelf met zijn onsportief maneuver definitief buiten spel zette. Al gaat ook een tikkende Robert Wickens bij het voorafgaand duw- en trekwerk niet helemaal vrijuit.

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 15 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.