van der Horst

Oschersleben: Belangrijke zege voor Ammermüller en Engelhart

Michael Ammermüller en Christian Engelhart
Michael Ammermüller en Christian Engelhart
Michael Ammermüller en Christian Engelhart (SSR Performance - Porsche 911 GT3 R) kwamen zaterdag in de eerste race voor de ADAC GT Masters te Oschersleben al voor de derde maal dit jaar als winnaars over de streep. Met die zege vergroten zij in de puntenstand hun voorsprong op het duo Kelvin van der Linde/Patric Niederhauser (Team Rutronik Audi R8 LMS GT3 Evo), die zesde werden, tot 8 eenheden. De laatste race van het jaar wordt dus beslissend voor de titel.
SSR Performance - Porsche 911 GT3-R
SSR Performance - Porsche 911 GT3-R
Vertrokken van op de pole controleerde Ammermüller het eerste deel van de race, niettegenstaande de race onderbroken werd met de rode vlag na een incident tussen Nikolaj Rogivue en Niels Langeveld. In het tweede deel van de race was er dan weer een safetycarprocedure nadat de Zakspeed Mercedes AMG van Dorian Boccolacci vuur vatte, maar Engelhart wist de Porsche op kop te houden en ging bij het vallen van de vlag de Mercedes bolides van Luca Stolz/Maro Engel (Toksport WRT) en Philip Ellis/Raffaele Marciello (Team HTP-Winward) vooraf.

Niels Lagrange/Clemens Schmid - GRT Grasser Racing Lamborghini Huracan
Niels Lagrange/Clemens Schmid - GRT Grasser Racing Lamborghini Huracan
De Belgen speelden geen rol van betekenis in deze race. Dries Vanthoor en Charles Weerts (Team WRT Audi R8 LMS EVO) eindigden op de vijftiende plaats een plaats beter dan hun teamgenoten R.Ineichen/Bortolotti. Niels Lagrange pakte met de GRT Grässer Racing Lamborghini de achttiende plaats.  


Foto's: ADAC GT
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zondag 8 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons