van der Horst

Pastor Maldonado en Renault uit elkaar

Pastor Maldonado - Lotus
Pastor Maldonado - Lotus
Pastor Maldonado verlaat Renault. Dat bevestigde de Venezolaan zelf vandaag via zijn Twitter-account. Al een tijdje waren er geruchten aan de gang, maar sinds vorige week draaide de geruchtenmolen over de toekomst van de éénmalige Grand Prix-winnaar op volle toeren. Men verwacht al geruime tijd dat de Deense ex-McLaren-rijder Kevin Magnussen het zitje zal overnemen en zo de nieuwe teamgenoot zal worden van voormalig GP2-kampioen Jolyon Palmer.
Vier maanden geleden bevestigde Lotus nog dat Maldonado ook in 2016 bij het team zou blijven, maar problemen met de sponsor van de Zuid-Amerikaan, oliemaatschappij PDVSA, gooiden echter roet in het eten. Naar verluidt liep de sponsor achter met diens betalingen, wat men schat op zo’n 25 miljoen euro per jaar, en verloor de 30-jarige zo zijn zitje bij het team.

“Vandaag wil ik jullie met de grootste nederigheid informeren dat ik geen deel zal uitmaken van de Formule 1-startgrid voor het seizoen 2016”, aldus Maldonado in een boodschap via Twitter. “Bedankt voor al jullie steunbetuigingen, passie en bezorgdheid over mijn toekomst. Ik voel me vereerd met de steun dat ik van jullie krijg en ben trots op mijn professionele prestatie.”

Kevin Magnussen zou volgens het Engelse Autosport zijn contract bij de Franse renstal al op zak hebben. Op dit moment heeft Renault nog geen commentaar gegeven over de rijderswissel. Aanstaande woensdag echter zal in Parijs een ceremonie plaatsvinden waar men haar nieuwe team zal voorstellen aan de media. Dan zullen we pas met zekerheid weten of de Deen al dan niet deel zal uitmaken van het team.
 
Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 1 februari 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons