van der Horst

Paul Ricard: Mercedes topt vrije training

GetSpeed - Mercedes-AMG GT3
GetSpeed - Mercedes-AMG GT3
Vanochtend tijdens de vrije training in Paul Ricard was Mercedes het snelst, met de Getspeed #2 (Gounon, Schiller, Stolz) voor de 2 Seas Motorsport #60 (Al Khalifa, Williamson, Kodric). De snelste Belgen waren Charles Weerts en Dries Vanthoor, die de WRT BMW #32 delen met Sheldon Van der Linde. Zij waren goed voor de derde tijd.
Proton Competition - Ford Mustang GT3
Proton Competition - Ford Mustang GT3
De zuster-BMW #46 van Maxime Martin, Valentino Rossi en Raffaele Marciello was goed voor de 21e tijd, vlak voor de Saintéloc Audi #25 van onder meer Gilles Magnus. De tweede Audi van het team (#26), waar in extremis onze landgenoot Ugo De Wilde is ingestapt, beëindigde de sessie als 42e. Daar achter de enige Ford Mustang (Proton - #64) waarop we Frédéric Vervisch in actie zien. Louis en Jef Machiels, die opnieuw de Ferrari #52 delen met Andrea Bertolini, zagen we op de 48e plaats.

Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
De snelste Comtoyou Racing Aston Martin was niet toevallig de #007 van Drudi, Sorensen en Thiim op de 19e plek. John De Wilde, Kobe Pauwels en onze Noorderbuur Job Van Uitert (#11) werden 34e, Nicolas Baert en Esteban Muth (#12) 52e. Sam Dejonghe (#21) kende pech: "Na één ronde verloor ik ineens de auto, geen idee wat er gebeurde. De banden waren nochtans warm. Ik stuurde tegen en achteraf gezien had ik dat beter niet gedaan. Achteraan is er aanzienlijk wat schade, hopelijk krijgt het team de auto weer rijklaar." De Pre Qualifying-sessie is voorzien vanaf 15u05.

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 6 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons