van der Horst

Petit Le Mans: Jani (Rebellion Racing) en Malucelli (Risi) veroveren allerlaatste ALMS poles

Risi Competizione - Ferrari 458 Italia GTE
Risi Competizione - Ferrari 458 Italia GTE
Neel Jani heeft met zijn Rebellion Lola-Toyota de allerlaatste pole positie in de ALMS weten te bemachtigen. Dit weekend valt het doek over het Amerikaanse Le Mans kampioenschap op Road Atlanta met een wedstrijd over 10 uren /1000mijlen, die passend de naam ‘Petit Le Mans’ draagt. Jani die volgend seizoen de kleuren van Porsche zal vertegenwoordigen, was duidelijk de snelste en liet de Muscle Milk Pickett Racing HPD ARX-03c van Lucas Luhr 1.143 seconde achter zich. Het Brits-Zwitserse team verkeert dus in een prima uitgangspositie om morgen de zege van vorig jaar te herhalen. David Brabham realiseerde met de Extreme Speed Motorsports HPD ARX-03b de tweede tijd in LMP2 maar zal morgen toch als derde algemeen en eerste LMP2 starten, aangezien de besttijd van Ryan Briscoe (Level 5 HPD) werd geschrapt voor het veroorzaken van een rode vlag.
Bij de GT’s was het Risi Competizione dat verderging op het elan van hun overwinning op de Virginia International Raceway twee weken terug. Matteo Malucelli toonde nog maar eens zijn klasse en bleef nipt de SRT Viper GTS-R van Jonathan Bomarito voor met 0.027 seconde. De tweede fabrieks Viper werd door Marc Goossens naar de derde tijd gestuurd. Antonio Garcia klopte met zijn Corvette als vierde af, net voor de BMW van titelrivaal Dirk Müller, beide wagens worden in de stand door 16 punten gescheiden. Maxime Martin kreeg voor dit weekend nieuwe teammaats mee met Uwe Alzen en Jörg Müller, hun BMW vat de race morgen als negende GT aan. In GTC kwam de pole op naam van Spencer Pumpelly en Flying Lizard Motorsports.



Foto: Risi/Lefebure



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in American Le Mans Series op vrijdag 18 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons