van der Horst

Porsche test nieuw aerodynamisch pakket op Porsche 919 Hybrid

Porsche 919 Hybrid 2015
Porsche 919 Hybrid 2015
Porsche heeft in het Noorden van Spanje een derde langeduurtest afgewerkt met de 919 Hybrid voor het seizoen 2015, nadat het eerder reeds testte in het Midden-Oosten. De Duitse sportwagenfabrikant voelde er onder meer een nieuwe aerodynamische upgrade aan de tand ter voorbereiding van de eerste twee manches van het FIA WEC seizoen 2015. Met deze derde test achter de rug, staat de kilometerteller voor de laatste iteratie van de 919 Hybrid op bijna 20.000 stuks. Is Porsche voorbereid op 2015? Het lijkt alleszins van wel...
Mark Webber
Mark Webber
Porsche opteert er zowel in Silverstone als in Spa voor om niet in de configuratie van Le Mans te rijden, maar met een specifiek ander aero-pakket. Het is evenwel nog niet duidelijk of alle Porsche 919 Hybrid's die therapie zullen volgen, maar Mark Webber vertelde in een interview met Autosport.be vorig jaar al dat Porsche ook sterk voor de dag wilde komen in Spa. De Australiër bleef deze week wel langs de kant, want tijdens de laatste test kregen Earl Bamber, Timo Bernhard, Romain Dumas, Neel Jani, Marc Lieb als Nick Tandy tijd om de zwarte LMP1 te testen in vrij koele omstandigheden. Zo viel er gedurende de vijf dagen durende test geen regen, maar schommelde de temperatuur wel tussen de 2 en 22 graden Celsius.

Andreas Seidl - Teamchef Porsche LMP1
Andreas Seidl - Teamchef Porsche LMP1
Teamchef Andreas Seidl merkte op dat er nog wat werk voor de boeg is. "Alle rijders hebben aardig wat kilometers afgemaald en we hebben veel data verzameld welke ons zal helpen om de performantie van de 919 nog te verbeteren. Met betrekking tot de 24 Heures du Mans hebben we enkele zwakke punten aangeduid welke we nu onder handen nemen."



Over exact 20 dagen wordt de Porsche 919 Hybrid voor 2015 officieel voorgesteld, in Paul Ricard, en over iets meer dan een maand volgt de seizoensopener in Groot-Brittannië, terwijl de 24 Uren van Le Mans over 99 dagen op het menu staan.

Foto's: Porsche



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 6 maart 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons