van der Horst

Rally: Loix knap derde in Valais

Freddy Loix - Skoda Fabia
Freddy Loix - Skoda Fabia
Freddy Loix is afgelopen weekend knap derde geworden in de Rally van de Valais. De Belg moest enkel thuisrijders Mike Coppens en Michaël Burri laten voor gaan.
Voor co-rijder Pieter Tsjoen is de Valais zowat een jaarlijkse uitstap, voor Freddy Loix (Skoda) daarentegen was het al van 2008 geleden dat hij er nog eens reed. Hij reed zich toen met winst naar een vice-titel in het IRC, achter Nicolas Vouilloz. Loix was meteen in goede doen en opende vrijdag met een tweede tijd. Na de openingslus kwam hij zelfs aan de leiding, maar de slotproef van de vrijdaglussen lag de Belg duidelijk minder waardoor hij pas als tweede ging slapen.

Zaterdagochtend viel het duo kampioenen even terug naar de vierde plaats, maar op de slotproef sprong de Belg opnieuw naar een podiumstek, geholpen door een minuut verlies bij leider Jonathan Michellod (VW). Hij reed lek en viel zo terug naar stek vier. De Belg kon zelfs nog tweede worden, maar Michaël Burri (Hyundai) snoepte die stek af met amper twee tienden van een seconde. De zege ging uiteindelijk naar Mike Coppens (Skoda) die een kwartminuut voorsprong had op Burri en Loix.

Er kwamen nog Belgen aan de start. De jarige Tim Van Parijs (Porsche) moest vroegtijdig opgeven terwijl hij op een 15de positie reed. Charles-Antoine Hastir eindigde 24ste algemeen in zijn Renault Clio Rally5, Steven Vergalle besloot als 35ste in de Renault Clio Rally4.

Foto: PTR



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op maandag 17 oktober 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons