van der Horst

Rally van Wallonië: Princen leidt, strijdvaardige loix nog steeds op zoek naar tweede plaats

Bouche - Citroën C4 WRC
Bouche - Citroën C4 WRC
De slotdag van de Rally van Wallonië staat elk jaar garant voor een aantal verrassingen en incidenten en dit jaar is het niet anders. Op de showproef in Malonne verloor Cédric Cherain meteen 1'12" door een lekke band, waarna Cédric De Cecco even later in de afdaling op de rondkoers over de kop ging. Op de snelle proef in Arbre werd de leider in de wedstrijd, Kris Princen, in een snelle situatie plots opgeschrikt door een andere wagen op de proef met een omwonende aan boord.
Door de onverwachte bolide op de KP, ging Princen van de baan, beschadigde zijn Subaru en verloor bijna 2 minuten. Er wordt evenwel verwacht dat de wedstrijdleiding een beslissing zal nemen om de sportieve strijd te respecteren...

Princen begon de slotdag uitstekend met winst voor Allard, De Jong, Bouche en Loix. Zodoende kon hij zijn leidersplaats nog versterken tot bijna een halve minuut op Bouche, terwijl Loix de Citroën C4 WRC enkele seconden moest toegeven.

Op de KP van Arbre was het dan weer Allard die de beste tijd klokte, voor Princen en Bouche, terwijl Loix amper anderhalve seconden moest toegeven. Een KP later verloor Bouche 17 seconden tegenover winnaaar Grooten, waardoor Loix opnieuw nipt naar de tweede plaats kon oprukken met een verschil van 1,2 seconden. Bouche pakte sportief revanche in de laatste KP van de eerste lus met een tweede chrono na Allard en sprong opnieuw over Loix naar de tweede plaats.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zondag 27 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons