van der Horst

Rallye de Wallonie: Nabeschouwing Burton Racing

De proeven van het BK rally volgen elkaar op en ze verlopen voor het team Burton Racing van Caren Burton ook zeer gelijklopend. Net als in de TAC, blonk de jonge Guillaume Dilley uit van begin tot het einde op de KP’s van de zeer snelle Rallye de Wallonie. De concurrentie was nochtans zeer stevig, zeker in de Peugeot 208 Rally Trophy met heren als Cédric De Cecco en David Croes, zonder de oud-circuitrijder Ludovic Sougnez te vergeten, die altijd bijzonder snel uit de hoek komt.
Ik moest met mijn verstand rijden”, legt de man van Burton Racing uit. “Geen kwestie van overdreven te starten en ten koste van alles het ritme van de leiders te willen volgen. Sougnez ging er snel uit, terwijl De Cecco en Croes inderdaad heel voortvarend vertrokken. Die beide rijders betwisten evenwel niet de volledige 208 R2 Trophy en dus heb ik de storm wat laten overwaaien.”

Zondagochtend liet Cédric De Cecco zich verrassen, wat maakte dat Dilley een plek in de hiërarchie opschoof. Het was een prima zaak in het kader van de Peugeot 208 R2 Trophy en nog een betere voor de strijd in het kampioenschap BRC Junior, waar de jonge wolven onderling uitmaken wie de snelste belofte is. Dilley zou in de wagen van Burton Racing een derde opeenvolgende zege bij de Juniors behalen. “Uiteraard is het een schitterend resultaat”, vervolgt Guillaume, “dat resultaat laat me toe een kloof te slaan in het kampioenschap, want ik tel nu 73 eenheden, 23 meer dan mijn dichtste achtervolger. Om na de Haspengouw, de TAC en de Wallonie al zo’n voorsprong te hebben, is geweldig. Eens te meer moet ik het team van Burton Racing bedanken voor het geleverde werk en de schitterende auto die we kregen.”
 
Minder geluk voor Armand Fumal, die zijn Citroën DS3 R3 niet veel kilometers zag afleggen dit weekend. “Alles ging goed op de Citadelle de Namur vrijdagavond, waar we het eerder rustig aandeden”, aldus de rijder die de kleuren van Cybernet hoog houdt. “Op de verbinding van Mohiville zaterdagochtend, merkte ik dat de motor haperde. Ik heb nog 200 meter gereden in de proef zelf, maar dan was het gedaan. De topsnelheid bedroeg nog 10 km/u. De opgave was een feit!”  
 
Een koude douche voor Fumal en het team Burton Racing, die meteen een analyse wilden van wat er zich in het hart van de DS3 afgespeeld heeft… “We hebben van ’s middags tot bijna middernacht gewerkt, waarna we de oorzaak van het euvel vonden: er was een probleem met een onderdeel van de bekabeling van de krachtbron, eigenlijk een klein euvel, maar met grote gevolgen. Citroën Racing kent het probleem, want in het verleden is er nog één dergelijk geval geweest. Geen geluk, dat wij nu juist de tweede moeten zijn. Echt heel jammer…”
 
Over twee weken zal Burton Racing het mooie programma verderzetten, want Guillaume Dilley zal met een Citroën C2-R2 Max de Rally van de Azoren rijden, een manche van het Europese Junior-kampioenschap, terwijl Armand Fumal en de Citroën DS3 R3 op weg zullen zijn in de Seizoens Rally, de enige proef op onverhard in ons land. Het zal weer een mooi sportief weekend worden…

Burton Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op woensdag 30 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons