van der Horst

Rallye de Wallonie: Voorbeschouwing FABORY Rallyteam

Kronkelende weggetjes, hairpins, tops, kasseien, vette wegen, steile afdalingen: dat zijn de ingrediënten van de Rallye de Wallonie, die aankomend weekend rondom het Belgische Namen wordt verreden. De Rallye de Wallonie telt mee voor het Belgisch kampioenschap en trekt altijd veel deelnemers. Dit jaar zijn ook Johan Faes en Christiaan van der Rijsen van het FABORY Rallyteam met hun Mitsubishi Lancer Evo IX present. Hun doel: de stijgende lijn doorzetten en genieten van dit prachtige evenement.
  • STX Motorhomes
Na de TAC Rally in Tielt eerder deze maand, is de Rallye de Wallonie de tweede buitenlandse wedstrijd die Faes en Van der Rijsen dit jaar rijden.  “Afgelopen weekend mochten we de klassementsproeven van de Rallye de Wallonie op papier zetten. Het is een prachtig evenement. Ik heb overigens iets speciaals met Namen. Heel vroeger kwam ik hier al om naar de Grand Prix Motorcross te kijken, ten tijde van Eric Geboers, Cees van de Ven en Gerard Rond. Toen reden die mannen over de Citadelle en nu doen wij dat zelf. De wedstrijd in Namen geeft vanwege de prachtige omgeving ook altijd weer een beetje dat vakantiegevoel. Het hele team kijkt er naar uit,” aldus Johan Faes.
 
In totaal bestaat de rally uit 21 klassementsproeven. “De proeven zijn echt uitdagend. Alles zit erin: asfalt, gravel, kasseien, bos, dorpjes, steile afdalingen, jumps en dips. Mocht het gaan regenen, dan wordt het bijzonder tricky op de Waalse rallypaden. Het is een rally waar een foutje meteen wordt afgestraft. De wisselende ondergronden en variatie in snelle en langzame stukken maken het een pittig evenement. Door ons te concentreren en geen fouten te maken, zouden we ver moeten kunnen komen,” blikt Faes vooruit.
 
Vrijdagavond om 20.30 uur vormt de showproef Citadelle de aftrap van de wedstrijd. Deze bijzondere proef bestaat uit een rondkoers over de Esplanade van de Citadelle in Namen en trekt altijd veel publiek. Zaterdag volgen nog eens 12 proeven en zondag worden de laatste 8 verreden. “Op de Citadelle op vrijdagavond moeten we ons niet gek laten maken. Daar kunnen we het alleen maar verliezen. Voor de rest van het weekend geldt dat goede notes en een goede samenwerking op de proeven erg belangrijk zijn. Hoe dan ook hebben wij hier maar een doel: over het finishpodium rijden en lol maken,” besluit Christiaan.

Fabory Rallyteam press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 24 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons