van der Horst

Red Bull Racing bevestigt overstap van Total naar Mobil 1 en Synergy

Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
De geruchten van een nakende overstap deden al enkele maanden de ronde, maar nu heeft Red Bull Racing eveneens bevestigd dat het vanaf volgend seizoen in zee gaat met ExxonMobil, het bedrijf dat onder meer Mobil 1 en Synergy in portefeuille heeft en meer dan twee decennia was gelinkt aan McLaren. Tot nu toe had Red Bull Racing Total als brandstofpartner, net als motorleverancier Renault. Mogelijk verwacht Red Bull Racing meer potentieel te hebben met een exclusieve leverancier van smeermiddelen en brandstof.
  • De Swert Opticiens
Christian Horner - Red Bull Racing
Christian Horner - Red Bull Racing
Christian Horner, teamchef van Red Bull Racing, zei, "Mobil 1 is een iconisch merk in de F1 en dat al meer dan dertig jaar. Onze samenwerking biedt ons de unieke mogelijkheid om gebruik te maken van de expertise van ExxonMobil. Naast het verwelkomen van ExxonMobil in de Red Bull Racing stal, wil ik ook mijn dank en waardering uitdrukken voor het technische team bij Total, wie een waardevolle bijdrage leverden aan ons succes in de F1 tijdens onze samenwerking."

McLaren zou van zijn kant werken aan een overeenkomst met British Petrol, mogelijk via diens merk Castrol, maar heeft daarover nog niets formeel bevestigd. ExxonMobil is niet de eerste partner die Red Bull Racing weglokt van McLaren, eerder deed het team reeds hetzelfde met TAG. Onder die overeenkomst werden o.a. de Renault-krachtbronnen die Red Bull Racing gebruikt omgedoopt tot TAG Heuer - een deal die het team recent verlengde voor een bijkomende twee seizoenen tot 2018.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op donderdag 1 december 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons