van der Horst

Red Bull Racing kreeg garantie dat het op gelijke voet behandeld wordt door Renault

Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft naar eigen zeggen de garantie gekregen van Renault dat het op dezelfde manier behandeld zal worden als het fabrieksteam van de Franse constructeur wat betreft de motorisatie, dat vertelde de Brit aan Motorsport.com. De uitspraak komt er nadat Red Bull Racing eerder dit jaar zijn contract met Renault voor wat betreft het aanleveren van motoren verlengde en ook een deal uit de brand sleepte voor zusterteam Toro Rosso.
Christian Horner - Red Bull Racing
Christian Horner - Red Bull Racing
"We hebben de garantie van absolute gelijkheid en een ijkpunt zetten is goed voor hen om zich te kunnen evalueren. Ze zijn nog in volle opbouw en zullen een onmidellijke referentie hebben voor welke mogelijkheden hun motor biedt.", vertelde Horner. Red Bull Racing doorzwom woelige watertjes de afgelopen 12 maanden, nadat het zich in een publieke woordenstrijd stortte met Renault over de weinig performante prestaties van diens krachtbron. Na een moddergevecht en een lofzang voor Mercedes en Ferrari, zag het Oostenrijkse team uiteindelijk geen andere optie dan verder in zee te gaan met Renault.

Over de gevolgen van die mindere periode is Horner nu evenwel positief, "Ik denk dat de zaken intern (bij Renault nvdr.) veranderd zijn op gebied van de motoren. Na de moeilijkheden die we vorig jaar hadden, gaf dat eigenlijk een aanleiding voor verandering en die verandering is er ook effectief gekomen. De voordelen daarvan zagen we in de loop van dit jaar. Als zich dat verderzet, zou ons dat binnen de 12 maanden in een gebied moeten brengen waar we waren in het V8-tijdperk, binnen enkele percenten van de beste motor", doelt Horner op het verschil met wereldkampioen Mercedes.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op vrijdag 30 december 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons