van der Horst

Red Bull Ring: Poleposities voor Oliver Rowland en Matthieu Vaxiviere

Matthieu Vaxiviere - Lotus
Matthieu Vaxiviere - Lotus
De vijfde manche van het Formule Renault 3.5 kampioenschap vindt dit weekend plaats in het kader van de ELMS race op de Red Bull Ring. In tegenstelling tot het geval is bij een World Series by Renault weekend, worden de beide races op zondag verreden en werden er op zaterdag de twee kwalificaties betwist. De pole voor de respectievelijk eerste en tweede race gingen naar Oliver Rowland (Fortec) en Matthieu Vaxiviere (Lotus).
Nog voor de race verliet Meindert van Buuren om nog onbekende redenen Lotus Racing en de Nederlander zocht zijn heil bij Pons Racing. Lotus riep zijn rijder van vorig jaar, Marlon Stöckinger, terug. De Filipijn bedankte het team met een mooie tweede tijd in de eerste kwalificatie, maar het was Rowland die met een tijd van 1:17.641, veruit de snelste man op de baan was. Vaxiviere realiseerde de derde tijd voor Dean Stoneman (DAMS) en Roberto Merhi (Pons racing). Nyck de Vries (DAMS) reed de zesde tijd.

In de verregende tweede kwalificatie domineerde dan weer Lotus rijder Matthieu Vaxiviere, hij realiseerde in 1:18.160 de snelste tijd. Oliver Rowland leek op weg naar de tweede startpositie maar hij werd in laatste instantie nog terugverwezen naar de derde positie door Roberto Merhi. Nyck de Vries reed een mooie vierde tijd en ging Roy Nissany (Tech 1 Racing), Stöckinger en van Buuren vooraf.

Foto: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zaterdag 11 juli 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons