van der Horst

Red Bull volgend jaar met Tag Heuer-motoren

Daniel Ricciardo - Red Bull
Daniel Ricciardo - Red Bull
De zoektocht van Red Bull Racing naar een motor voor 2016 is eindelijk rond. Nadat onderhandelingen met ondermeer Mercedes en Ferrari op weinig uitdraaiden heeft men het contract met Renault willens nillens behouden. De motoren zullen wel niet de Renault-stempel dragen maar als Tag Heuer door het leven gaan. Het nieuws komt er niet toevallig kort na de aankondiging dat Renault het Lotus-team overneemt en dus in de F1 blijft.
Jolyon Palmer - Lotus
Jolyon Palmer - Lotus
De combinatie Red Bull en Renault haalde tussen 2010 en 2013 vier wereldtitels op rij binnen, maar de laatste twee seizoenen ging het slecht, en de energiedrankengigant legde daarbij de schuld bij de Franse constructeur. Toch zou het team niet alleen om die reden de zoektocht gestart zijn naar een andere motorenpartner, maar ook omwille van het feit dat ze van Renault zelf eerder al de intentie kregen dat de Fransen er eind dit seizoen wel eens zouden mee kunnen ophouden. Gisteren werd echter al officieel dat door de overname van Lotus de toekomst van Renault in de F1 nog gegarandeerd blijft.

Je motor de badge geven van één van je sponsors is in de F1 niets nieuws. Zo noemde Benetton eind jaren '90 hun Supertec-motor Playlife (naar één van de collecties binnen hun kledingmerk), en zelfs McLaren gebruikte de TAG-naam al eerder voor hun Porsche-motoren in de jaren '80.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op vrijdag 4 december 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons