van der Horst

Renault Clio Cup Benelux zet door in 2016

Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
Niettegenstaande een moeilijk jaar waar het deelnemersveld tegenviel, heeft de organisatie achter de Renault Clio Cup Benelux er voor geopteerd om toch verder te gaan met de cup in 2016. De Clio Cup Benelux in zijn recentste vorm sloeg nooit echt aan in ons land en het aantal deelnemende Belgen bleef dan ook eerder beperkt. Wanneer men het dit jaar dan ook nog moest doen zonder Belgische persverantwoordelijke, wat de berichtgeving niet ten goede kwam, daalde de aandacht voor de cup in onze contreien nog meer waardoor het aantal deelnemende Belgen nog verder slonk. Ondanks een gebrek aan interesse besloot men om toch ook in 2016 een Clio Benelux Cup te organiseren en om het aantal deelnemers op te krikken werd er een samenwerking aangegaan met de Renault Clio Cup Central Europe.
  • Prospeed Competition
Romain Degeer - Clio 3
Romain Degeer - Clio 3
Niettegenstaande de geringe interesse van Belgische piloten ging in 2016 de titel in de Clio 3 klasse toch naar een landgenoot, Romain Degeer werd bovendien uitgeroepen tot rookie of the year en behaalde natuurlijk ook de Belgische titel. Of Degeer volgend jaar een opvolger krijgt valt nog maar te bezien, De interesse in de cup was al een tijdje dalende en lang zag het er uit dat 2016 het laatste seizoen was voor de Clio’s

Stéphane Polderman
Stéphane Polderman
Toch volgt nu een persbericht waarin het voortbestaan van de Clio Cup in 2016 wordt bevestigd. Er zouden zes manches verreden worden op de circuits van Zandvoort, Spa, Nürburgring, Zolder en Assen. In vier events vervoegen de deelnemers van de Renault Clio Cup Central Europe het startveld wat het aantal deelnemers moet opkrikken tot boven de twintig. De twee overige manches zijn stand-alone events. Of men er zal in slagen om met deze mededeling nog Belgische piloten over de streep te trekken om deel te nemen aan te cup valt nog te bezien, zeker na de introduktie van de TCR Benelux serie en de opwaardering van de Belcar Trophy en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Bovendien zouden er nog plannen op stapel staan voor nog meerdere mono-merken cups.

Foto's: Clio Cup Benelux & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Clio Cup Benelux op maandag 23 november 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons