van der Horst

Renault richt Sport Academy op voor het begeleiden van jonge talenten

Renault Sport F1 Team
Renault Sport F1 Team
In navolging van ondermeer Ferrari, McLaren, Red Bull en Mercedes richt ook Renault een Sport Academy op die zich moet ontfermen over jonge talenten. De Renault Sport Academy spoort veelbelovende jonge rijders op en stelt ze in staat om zich verder te ontwikkelen in de autosport onder de hoede van de Academy. Dit seizoen maken Oliver Rowland, Jack Aitken, Louis Delétraz en Kevin Jörg deel uit van de Renault Sport Academy.
  • Dreamdrive
Oliver Rowland
Oliver Rowland
Oliver Rowland wordt veel talent toegedicht , de Brit won vorig jaar met grote overmacht het Formule Renault 3.5 kampioenschap en maakt dit jaar de overstap naar de GP2. Jack Aitken behaalde de titel in de Formula Renault 2.0 ALPS en komt dit jaar uit in de GP3 net als Kevin Jörg die ook de overstap maakt van de Formule Renault 2.0. Louis Delétraz is dan weer de huidige kampioen in het Formula Renault 2.0 NEC kampioenschap maar de Zwitser verkoos om dit jaar uit te komen in de Formula V8 3.5, de opvolger van de Formule Renault 3.5.

De rijders zullen deze winter starten met een fysische evaluatie waarna er trainingsstages volgen om ze optimaal voor te bereiden op het komende seizoen.

Foto's: Renault Sport F1 & World Series by Renault

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 3 februari 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons