van der Horst

Renault Sport gaat nog 2 jaar door met Formule Renault 3.5

Monaco - start Formule Renault 3.5
Monaco - start Formule Renault 3.5
Renault heeft laten weten dat de huidige generatie Formule Renault 3.5 nog minstens twee jaar deel zullen uitmaken van de World Series by Renault weekends. Renault Sport, de teams en de technische partners van de serie hadden een werkgroep opgericht om een actieplan uit te werken voor volgend seizoen, maar de belangrijkste beslissing is wel dat de Formule Renault 3.5 klasse in zijn huidige configuratie nog tot eind 2016 kan rekenen op de steun van Renault en minstens tot dan deel zal uitmaken van de World Series by Renault weekends.
Voor zowel rijders als teams werd het vinden van de nodige budgetten steeds moeilijker vanwege de economische crisis. Het hoofddoel van de werkgroep was dan ook om de kosten van de serie te drukken en dit zo snel mogelijk, daarom komt er geen nieuw model en blijft de huidige generatie wagens nog minstens twee jaar in gebruik. In de plaats zal men zich focussen op technische modificaties die de levensduur van de wagen verlengt alsook de kost van reserveonderdelen drukt. Ook de levensduur van motor en versnellingsbak moeten omhoog zodat er minder onderhoudsbeurten nodig zijn. Wanneer al deze maatregelen volgend jaar in voege komen zal de werkingskost van een team met 10 to 20 procent dalen.
 
Renault’s meest krachtige formule bolides blijven dus volgend jaar op het programma staan en met de introductie van de Renault Sport Trophy mono cup belooft de World Series by Renault in 2015 de toeschouwers weer volop spektakel te bieden. Hopelijk blijft het circuit van Spa-Francorchamps op de kalender staan zodat wij volgend jaar een elfde editie van het Belgische World Series by Renault weekend krijgen.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op dinsdag 15 juli 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons