van der Horst

Renault Sport schroeft inbreng in de Eurocup Formula Renault 2.0 terug op

Formule Renault 2.0 Eurocup
Formule Renault 2.0 Eurocup
De Formule Renault bestaat al 45 jaar en was al die tijd een kweekvijver voor aankomend talent. Verleden jaar besloot Renault Sport om te stoppen met het concept van de Renault World Series weekends en reduceerde zijn inbreng in de autosport aanzienlijk. De Formule Renault 3.5 verloor alle steun en de Eurocup Formula Renault 2.0 en de Renault Sport Trophy werden ondergebracht in de ELMS weekends. Voor volgend jaar gaat Renault Sport de Eurocup Formula Renault 2.0 weer opwaarderen, de promotie wordt terug opgeschroefd, de rijders krijgen rechtstreekse steun van Renault Sport en de kalender wordt uitgebreid.
  • Prospeed Competition
Zo zal Renault Sport er voor zorgen dat twee rijders uit de cup, waaronder de kampioen, geïntegreerd worden in de Renault Sport Academy. Beiden zullen ze toegang krijgen tot alle faciliteiten van het Renault Sport Formula One Team om hun carrière verder te helpen en Renault zal ook financieel bijspringen.

Start race 2 Monza
Start race 2 Monza
De kalender voor volgend seizoen zal tien manches tellen waaronder een in het kader van de GP van Monaco. De andere races zullen voornamelijk betwist worden op circuits waar ook de Formule 1 in actie komt en er zullen per weekend twee of drie races betwist worden. Voor de rest kiest men voor continuïteit, de huidige wagens krijgen geen technische ontwikkelingen of updates en het schema van twee vrije trainingen van 50 minuten, twee kwalificaties van 30 minuten en races van 25 minuten plus één ronde, blijft behouden.  

Foto's: Hans Van Onsem & Renault Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 20 juli 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons