van der Horst

Roadstars against Cancer op Circuit Zolder was een succes

Roadstars against Cancer 2024
Roadstars against Cancer 2024
Zondag reden er op Circuit Zolder een viertal trucks rond en dat in het kader van Roadstars against Cancer, een initiatief ten voordele van “Kom op tegen kanker”. Marc Van Grootel, zelf trucker en die tevens twee partners verloor aan kanker zette dit event op dat vele mensen lokte naar het Limburgs tracé.
Ook Vlaams minister-president Jan Jambon nam het stuur van een truck
Ook Vlaams minister-president Jan Jambon nam het stuur van een truck
Een tachtigtal mensen diende zich aan op Circuit Zolder om plaats te nemen achter het stuur van een van de vier zware truck. Natuurlijk gebeurde dit onder deskundige begeleiding. Onder de genodigden die plaats namen in de bestuurderszetel van een truck was ook Vlaams minister-president Jan Jambon. Het geld dat de deelnemers betaalden voor een rit gaat integraal naar de fietsploeg van Van Grootel die daarmee deel zal kunnen nemen aan de 1.000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker.

Naast de trucks op de piste, stond er ook nog een stil in de paddock. Die werd gebruikt om de bezoekers bewust te maken van de gevaren van de dode hoek bij zulke grote wagens. Een initiatief dat enkel kan toegejuicht worden.
 
Foto's: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op maandag 4 maart 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons