van der Horst

Roar before the Rolex 24: Opnieuw Cadillac en Porsche bovenaan op dag twee

JDC-Miller Motorsports - Porsche 963
JDC-Miller Motorsports - Porsche 963
De tweede dag van de Roar before the Rolex 24 in Daytona zit erop en andermaal vonden we Cadillac en Porsche telkens bovenaan de tabellen terug. Het Amerikaanse merk zag dan wel Action Express Racing met Pipo Derani en Cadillac Racing met Alex Palou bij de eerste en laatste sessie de snelste chrono klokken, maar het was finaal de Porsche van JDC-Miller Motorsport met Phil Hanson die de snelste tijd van het weekend draaide in sessie vier. Ondertussen voerden - voornamelijk in GTD Pro - enkele teams technische wijzigingen door.
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Cadillac blijft nog steeds goed meedraaien bovenaan. Tot nog toe hebben zij geen enkele kilogram bijgekregen met de Balance of Performance, terwijl Acura 42 kg zwaarder is geworden en ook Porsche 21 kg meer aan boord heeft. Of dat de reden is voor hun goede vorm, zal vandaag blijken in de kwalificaties. Porsche Penske Motorsport met Laurens Vanthoor had dan weer een rustige dag, al kwamen ze bij de top drie piepen op de avond. Overigens doet de #6 het de laatste twee dagen veel beter dan de #7, die kwam tot nog toe niet verder dan een zesde plek in sessie vijf.

Proton Competition - Porsche 963
Proton Competition - Porsche 963
Wat de klantenteams van het Duitse merk betreft duurde het tot sessie vier vooraleer ze bovenaan kwamen piepen. JDC-Miller Motorsports kon daarvoor rekenen op Hanson om de snelste tijd van het weekend te verbeteren, nadat Richard Westbrook al de tweede snelste tijd van sessie drie had gerealiseerd. Proton Competition kwam  ook piepen achter de gele Porsche, met een tweede tijd door Neel Jani. In de avondtraining vielen zij wel terug naar plaatsen negen en tien . BMW M Team RLL met bolides voor Dries Vanthoor en Maxime Martin was weer wel vooraan te vinden, waarbij de wagen van laatsgenoemde tweemaal las derde en eenmaal als tweede afklokte in de drie oefenritten. De Acura's van Wayne Taylor Racing with Andretti daarentegen lieten nog geen verpletterende indruk zoals vorig jaar na, al blijven ze wel goed aanklampen.

Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports - Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports - Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Bij de GT's viel op dat beide Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports reeds hun motor wisselden, spijts het feit dat Tommy Milner de snelste was tijdens de eerste sessie van de dag. Het zelfde geldt voor de Iron Lynx Lamborghini #60, die eveneens van krachtbron wisselde. In de tweede sessie van de dag stak Porsche er bovenuit, het merk pakte de drie eerste plaatsen; in de avond bleek de Ferrari van Cetilar Racing de  snelste. Ook de gloednieuwe McLaren van Pfaff Motorsports toonde zich meer en meer op de voorgrond, terwijl ook Ford met Frédéric Vervisch  nog steeds goed meedraaide. De nieuwe Aston Martin meldde zich ook al even vooraan, met de snelste tijd in sessie vier voor GTD Pro. Wie wel nog veel werk heeft, zijn BMW, Lexus en Mercedes. Vooralsnog kon geen  van die drie merken zich helemaal vooraan profileren.

In LMP2 zwaait Oreca nog steeds de plak tegenover de enige Ligier in het veld, waarbij Richard Mille AF Corse, United Autosports USA en MDK by High Class Racing respectievelijk de snelste waren in hun sessies. Vandaag staat er nog één trainingsessie op het programma, maar vanaf dan is het aftellen naar de kwalificaties, die de grid bepalen voor de Rolex 24 volgend weekend. Die beginnen om 19:55 uur Belgische tijd en zijn live te volgen op de website van IMSA.

Foto's: Porsche AG - IMSA - Corvette Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 21 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons