van der Horst

Romain Grosjean naar Haas F1

Romain Grosjean
Romain Grosjean
Het was eigenlijk al geen geheim meer maar vandaag werd het nieuws dan officieel bevestigd, Romain Grosjean komt volgend jaar uit voor het Amerikaanse Haas F1 Team. Gezien Ferrari motorleverancier wordt van het nieuwe Formule 1-team gaat het tweede zitje hoogstwaarschijnlijk naar Ferrari protégée Esteban Gutiérrez. Romain Grosjean werd in 2011 GP2 kampioen en promoveerde het jaar erna naar de Formule 1 bij Team Lotus. De Fransman zal uiteindelijk vier seizoenen blijven bij Lotus, waarvoor hij tweemaal tweede werd en achtmaal derde.
  • De Swert Opticiens
Romain Grosjean: “Ik denk dat onze samenwerking snel zijn vruchten kan afwerpen en ik hoop snel de smaak van de champagne op het podium terug te vinden. Ik ben zeer blij dat ik de beslissing genomen heb om over te stappen. De samenwerking met Ferrari is natuurlijk interessant maar is voor het ogenblik geen prioriteit."

Ook Gene Haas is tevreden dat hij de ervaren Fransman kon strikken: “Wij zijn op zoek gegaan naar mensen met ervaring om ons team vooruit te helpen. Grosjean voldoet volledig aan die eis want hij is al jaren actief in de Formule 1.”

Foto: Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 29 september 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons