van der Horst

Saleen plant nieuwe versie van de Saleen S7

Saleen S7 LM
Saleen S7 LM
De Saleen S7 wordt al enkele jaren niet meer geproduceerd, maar daar gaat nu verandering in komen. Niet met een elektrische versie, die volgens geruchten in ontwikkeling is, wel met een 7 liter achtpitter twinturbo goed voor meer dan 1000pk. Saleen heeft overigens iets met het getal zeven, dat weten we al langer, dus worden er van de nieuwe wagen, Saleen S7 LM gedoopt, slechts... zeven exemplaren gebouwd. Een verkoopprijs is nog niet gekend.
Saleen S7 LM
Saleen S7 LM
Die verkoopprijs van de in California handgebouwde wagen is naar alle verwachtingen fors. Niet alleen omdat het gewoon kan bij dit soort wagens, maar ook omdat Saleen de laatste jaren in financieel zwaar weer verkeert. De sleutels van de originele S7 veranderden overigens voor net geen 400.000 dollar van eigenaar, en dat was 15 jaar geleden...

Wat er ook van zij, naast de prijs, doet Saleen ook graag vaag over de rest van de wagen, die CEO Steve Saleen als "Amerika's enige echte supercar" omschrijft. Zo zal er een "unieke livrei" zijn, dito velgen en interieur en zou de bolide ook verschillende "performantie verbeteringen" toebedeeld krijgen. Lekker vaag dus!

PK Carsport - Saleen S7.R
PK Carsport - Saleen S7.R
Waarvoor de letters LM in het model staan, is niet officieel bekendgemaakt, maar vermoedelijk refereren ze naar Le Mans en de geschiedenis die het merk daar heeft. In de GT-racerij behoorde de Saleen enkele jaren tot de referenties, onder meer het Belgische PK Carsport pakte in 2008 nog een zege met de wagen in de FIA GT-seizoensfinale in Argentinië, nadat het een waar rotjaar beleefde met de weinig betrouwbare bolide. Eerder had ook onder andere Konrad Motorsport mooie dingen laten zien met de Amerikaanse krachtpatser in dat kampioenschap.

Foto's: Martijn Wouters & Saleen



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op dinsdag 20 september 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons