van der Horst

Sauber behoudt Esteban Gutiérrez – Sergey Sirotkin uiteindelijk slechts testrijder

Esteban Gutierrez - Sauber F1
Esteban Gutierrez - Sauber F1
Uiteindelijk wordt Sergey Sirotkin toch niet de tweede rijder bij Sauber. Dankzij de tussenkomst van sponsor Telmex behoudt Esteban Gutiérrez zijn zitje bij het Zwitserse team. Sirotkin krijgt wel de post van testpiloot toegeschoven en kan aldus meer ervaring opdoen met een Formule 1 wagen. Eerder op de maand had Sauber Adrian Sutil al aangenomen om Nico Hülkenberg te vervangen die verhuisde naar Force India.
Nadat Carlos Slim er eerst voor zorgde dat Sergio Pérez zijn carrière in de Formule 1 veilig gesteld was, heeft de CEO zijn aandacht verlegd naar zijn tweede beschermeling, Esteban Gutiérrez. Door het sponsorcontract van Telmex met Sauber te verlengen, verzekerde de Mexicaanse miljardair ook een vernieuwing van het contract van Gutiérrez. De Mexicaanse piloot debuteerde verleden jaar in de hoogste
Sergey Sirotkin
Sergey Sirotkin
klasse van de autosport en kende een moeilijk eerste seizoen waarbij hij slechts eenmaal in de punten kon eindigen met een zevende plaats in Suzuka. Sergey Sirotkin wordt dus dit jaar geen vaste formule 1 piloot, de achttienjarige Rus zal er nog een seizoen Formule Renault 3.5 bijdoen en ondertussen de post van testrijder bij Sauber waarnemen.

Foto's : Racing International Photography & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zaterdag 21 december 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons