van der Horst

Spa 24: Eerste qualifying gedomineerd door rode vlaggen - #70 SMP Ferrari met verrassende besttijd

SMP Racing - Ferrari 458 Italia #70
SMP Racing - Ferrari 458 Italia #70
De eerste kwalificatiesessie van de avond werd gedomineerd door rode vlag-situaties. Eerst was er een lange neutralisatie nadat simultaan twee deksels van de Aqua-drain waterafvoer loskwamen. Een tweede rode vlag kwam er na een incident met de #4 en #14 Marc VDS BMW's. Uiteindelijk schreef de #70 SMP Ferrari van het Italiaans - Russisch viertal: Pier Guidi / Basov / Bobbi / Skryabin de snelste tijd op de tabellen. De #99 Beechdean Aston Martin Vantage van Stefan Mücke reed een tweede tijd voor de Manthey Porsche van Lieb / Lietz / Pilet.
24H Spa: De kwalificaties in beeld gebracht
Drama troef bij de troepen van Marc VDS! De #4 BMW met aan het stuur Markus Palttala diende na het verkeerd insturen van de ProSpeed Porsche #911 aan de Bus-Stop Chicane uit te wijken. Een manoeuvre dat Jens Klingmann in de #14 Marc VDS BMW niet zag aankomen. Het gevolg was een aanrijding tussen de twee wagens en de #4 van Palttala diende achteraf getakeld te worden. Bovendien kende de #3 voordien elektronische problemen die Martin verhinderden een gooi te doen naar de snelste tijd.

Alessandro Pier Guidi
Alessandro Pier Guidi
De besttijd kwam er op naam van Alessandro Pier Guidi en zijn Russische metgezellen aan boord van de SMP Ferrari 458 #70. De Beechdean Aston Martin van ondermeer fabriekspiloot Stefan Mücke en het drietal Howard / Adam / McKenzie noteerde de tweede tijd. De derde chrono van de avond is in handen van de Manthey Porsche van het fabrieksdrietal Lieb / Lietz / Pilet. 


Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
De Marc VDS BMW van Palttala hield ondanks alles een vierde plaats vast, voor de #84 HTP Motorsport Mercedes die opnieuw enorm snel voor de dag komt. Voorlopig liggen alle Audi's uit de superpole. Laurens Vanthoor heeft met een 21ste chrono de besttijd van de Audi's in handen. De Audi-troepen zullen dus de tweede kwalificatiesessie volledig moeten benutten om nog kans te maken op een plaatsje in de SuperPole van morgen. 

De SuperPole zal morgenavond verreden worden onder de 20 best gekwalificeerde auto's uit de qualifying.

1770b537092b37e26703886f31451dd90585aa68.jpg


Foto's: Martijn Wouters, Vincent Wouters & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 25 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons