van der Horst

SRO GT Sports Club: Winst voor Bianchi en podiumplaats voor Van Glabeke

SRO GT Sports Club - Podium main race
SRO GT Sports Club - Podium main race
Na de kwalificatierace die op zaterdag werd gewonnen door de Italiaan Pezzuchi in een Porsche GT3-R werd op zondag de hoofdrace verreden over 40 minuten. Het werd een bewogen wedstrijd met verschillende leiders en een harde strijd die uiteindelijk uitdraaide in het voordeel van de Italiaan Massimiliano Bianchi in een Ferrari 458 GT3 van Kessel Racing. Hij won het pleit van de Fransman Cédric Mezard in een Ferrari 458 GT3 en onze landgenoot Patrick Van Glabeke, die het Ferrari-feestje compleet maakte met een derde plaats. De vierde plaats werd ingenomen door de Lamborghini Gallardo van Thierry Verstraete die een 40 minutenlang duel uitvocht met Naomi Schiff in geëvolueerd exemplaar.
  • Skylimit Events
Lanting voor Van Glabeke en Bianchi
Lanting voor Van Glabeke en Bianchi
De winnaar van de kwalificatierace, de Italiaan Pezzuchi, werd in de start gepakt door zijn landgenoot Marco Cordini die aan de leiding ging in zijn Ferrari 458 GT3. De Nederlandse Monegask, Martin Lanting en Curbstone bezieler Patrick Van Glabeke waren goed gestart en tijdens de eerste ronde kon Van Glabeke ook nog eens Mezard en Bianchi opzij zetten en volgde in het spoor van zijn copain Lanting op de vierde plaats.

Thierry Verstraete versus Naomi Schiff
Thierry Verstraete versus Naomi Schiff
In de buik van het peloton ontspon zich een strijd tussen de beide Lamborgini’s Gallardo van Thierry Verstraete en Naomi Schiff. Een duel die zou duren tot aan de finish en waarin Verstraete niet bezweek aan de druk van de snelle amazone.

Vooraan waren er nog tal van positiewissels. Cardoni viel weg en zodoende kregen de Ferrari’s van Lanting en Van Glabeke de eer om te strijden voor de zege. Maar ook Bianchi en Mezard kwamen zich moeien en doken onder de achtervleugel van de Curbstone Corse-Ferrari.

Jean-Michel Baert - WRT Audi R8 GT3 LMS Ultra
Jean-Michel Baert - WRT Audi R8 GT3 LMS Ultra
Rond half koers had Lanting amper 13/100 van een seconde bonus op Van Glabeke in de strijd om de zege, terwijl deze laatste de hete adem in zijn nek voelde van Bianchi en Mezard. Een ontketende Bianchi opende de aanval op Van Glabeke en Lanting en wist door te stoten naar de leiding. Ook Mezard wist nog door te stoten naar de derde plaats terwijl Lanting uit de wedstrijd verdween met problemen.

Patrick Van Glabeke verloor wat tijd naar het einde van de race en daardoor ook de voeling met de top en de strijd om de zege. Hij wist wel zijn eerste podiumplaats van het seizoen
SRO GT Sports Club hopitality
SRO GT Sports Club hopitality
veilig te stellen terwijl een sterk rijdende Verstraete als vierde werd afgevlagd met een voorsprong van 4/10 sec. op Naomi Schiff. Jean-Michel Baert werd met de WRT Audi R8 LMS Ultra zesde terwijl Louis-Philippe Soenen de Belgische delegatie afsloot op de 8ste plaats. Op Cordona na, die uitviel, draaide Van Glabeke de snelste wedstrijdronde in koers en was tijdens de main race de beste van het vijfkoppig AF Corse veld.

Onze landgenoten zijn dus goed gestart in de SRO GT Sports Club.

Foto's: SRO GT Sports Club
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op zondag 19 april 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons