van der Horst

Super Formula Motegi: Nabeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne reed dit weekend de 4de manche van de Super Formula in het Japanse Motegi. De vertegenwoordiger van het RACB National Team in de eenzitters werd zesde, nadat hij als 9de van start was gegaan.
  • STX Motorhomes
Een perfectionist als Stoffel Vandoorne was natuurlijk niet helemaal blij met zijn resultaat van dit weekend.
“Na de vrije trainingen, waar we niet de perfecte afstelling vonden, was het weggedrag van de wagen veel beter in het eerste deel van de kwalificaties”, legde de Belg uit. “Ik zette dan ook de 4de chrono neer. Voor de tweede sessie was de wagen niet echt meer top en ik miste het derde deel van de kwalificaties met twee honderdsten. Heel jammer, want ik had echt een plek in de top 5 kunnen behalen.”

Onze landgenoot vertrok dan ook als negende op de startgrid voor de race.
“Voor het eerst dit seizoen, moeten we werken met twee verschillende bandencompounds. Net als de meeste rijders voor me, vertrok ik met ‘soft’. Dat was de goede keuze. Ik nam een goede start en ik won snel enkele posities. Na een goed uitgevoerde pitstop was ik 5de met ‘medium’ rubber. Ik heb één opzittende concurrent niet kunnen afhouden en werd zesde. Ik denk dat er echt niet meer in zat. We hadden het ritme om zesde te eindigen. Ik ben blij dat ik enkele punten heb gescoord en meer nog dat ik de eerste rijder met een Honda-krachtbron was.”

Stoffel Vandoorne komt nu terug naar ons land. Volgend weekend zal de vertegenwoordiger van het RACB National Team er samen met het team McLaren-Honda de Grote Prijs van België Formule 1 afwerken.   

Foto: RACB National Team
 


 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 21 augustus 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons