van der Horst

Sutil verwacht pijnlijke terugkeer naar Suzuka

Adrian Sutil
Adrian Sutil
De terugkeer van het F1-circus naar Japan gaat enorm pijnlijk zijn voor Adrian Sutil. Vorig jaar in een steeds donker wordende Suzuka schoof Jules Bianchi op een nat wegdek van de baan en crashte tegen een takelwagen. De jonge Fransman verloor het bewustzijn en zou nooit meer uit zijn coma ontwaken. Hij stierf 10 maanden later.
Het voertuig dat de jonge Ferrari protégé trof, was Sutil's gecrashte Sauber aan het wegtakelen en de Duitser was getuige van het tragisch gebeuren. Sutil, die nu reserverijder is bij Williams, keek ook toe hoe medisch personeel Bianchi de eerste zorgen gaf.

“Dit zijn momenten die je leven doen veranderen”, gaf Sutil toe aan het Duitse nieuwsagentschap DPA. “Zeker wanneer het de eerste keer is dat je zoiets van nabij meemaakt. Het duurde lang voor ik dit uit mijn gedachte kreeg.”

“Ik wil niet zeggen dat dit een permanente shock was maar het was zeker iets dat onze ogen als F1-rijders deed openen”, zei de 32-jarige Duitser. “De terugkeer naar Suzuka zal zeker een ander soort gevoel teweegbrengen, niet enkel voor mij maar ook voor anderen die direct en indirect ermee betrokken waren.”

De terugkeer naar Suzuka zal ook voor het Manor team een pijnlijk zaak worden. Manor, vorig jaar nog Marussia, was Bianchi's team.

“We waren Jules zijn team”, zei teambaas John Booth. “En met dat in gedachte wil ik iedereen vragen dit te begrijpen en te respecteren dit weekend. We wensen dus onze terugkeer naar Suzuka op onze eigen manier en in private sfeer te verwerken.”

Foto: Sauber Motorsport AG



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons