van der Horst

TC3: Marcello Lotti licht (klein) tipje van de sluier

Marcello Lotti - Gabriele Tarquini
Marcello Lotti - Gabriele Tarquini
Zoals verwacht schuilt niemand minder dan oud-WTCC-promotor Marcello Lotti achter de nieuwe serie die zichzelf recent via een eenvoudige mail aan de internationale sportredacties voorstelde. In een zelf opgesteld interview geeft de Italiaan thans enkele details vrij over de serie waarvan een aantal meetings normaliter in het voorprogramma van de F1-koninginneklasse zouden worden verreden.
Wat is het idee achter de TC3 International Series?
Marcello Lotti: "Het is een nieuw concept dat tegemoet wil komen aan de vraag die op nationaal niveau leeft om competitieve wagens te kunnen inzetten en runnen aan een redelijke prijs.”
 
Over welke wagens spreken we hier dan?
ML: “Er is reeds één wagen die beantwoordt aan de hierboven vermelde criteria: de SEAT León. In de merkentrophy heeft die reeds bewezen de ideale racewagen voor privérijders te zijn en aan de basis te liggen van regionale, nationale en zelfs internationale carrières van een aantal jonge piloten. Nog een aantal andere merken hebben modellen die mogelijk voor de nieuwe serie in aanmerking komen, zoals de Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde, Ford Focus RS, Honda Civic Type-R, Mercedes CLA 45 AMG, Opel Astra OPC en de Volkswagen Golf GTi. Allemaal modellen die door hun concept beantwoorden aan de vereisten.”

Wat zijn de doelstellingen van de serie?
ML: “Belangrijkste opzet is de toerwagencategorie nieuw leven in te blazen door de basis van de toerwagenpiramide te verbreden met een wereldwijd product. Het technisch reglement van de serie beoogt opwindende wedstrijden, close racing met de mogelijkheid om via een "balance of performance"-systeem de verschillen te nivelleren. Ik denk dat zowel constructeurs als tuners zo hun afzetmarkt zullen kunnen verbreden en versterken en dat teams en rijders van hun kant de gelegenheid krijgen ervaring op te doen en te groeien binnen het toerwagenlandschap.”

Kan je reeds meer details vrijgeven?
ML: “De TC3 International Series voorziet één rijderstitel en één titel voor de acht teams die tot de serie zullen worden toegelaten. Het aantal wagens wordt wel beperkt tot vierentwintig. Meer details volgen later".

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit op dinsdag 15 juli 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons