van der Horst

TCR Benelux: "Interesse van veel Belgische, Nederlandse en Luxemburgse teams"

TCR Benelux
TCR Benelux
Bij Kronos Events is het alle hens aan dek met de voorbereiding van de TCR Benelux in 2016. De Kick Off die plaatsvindt op 25 oktober op het Circuit Jules Tachny de Mettet staat daarbij hoog op de agenda. De interesse van een groot aantal Belgische, Nederlandse en Luxemburgse teams bewijst dat het concept aanslaat. Zelfs al beperkt de keuze zich voorlopig tot een aantal merken, het gonst van de bedrijvigheid achter de schermen.
  • Dreamdrive
“Het is wachten op andere constructeurs en vooral beschikbaarheid van voldoende auto’s, “ stelt Koen Wijckmans, coördinator van TCR Benelux. “Subaru presenteerde recentelijk een auto, VW debuteerde in Oostenrijk en toonde met een eerste zege het potentieel van de Golf. We weten dat ook andere grote constructeurs, bezig zijn met een programma voor volgend jaar. Wat betreft 2016, leggen wij de laatste hand aan de folder die op korte termijn beschikbaar zal zijn.”

TCR is immers slechts toegankelijk als er een akkoord is van een constructeur en promotor om via een eigen sportafdeling of via een satellietteam, auto’s te bouwen en te tekenen voor TCR. Dat geldt niet alleen voor de dit jaar gelanceerde TCR International Series, maar dus ook voor de elf TCR-landen, waaronder dus de Benelux-samenwerking tussen België, Nederland en Luxemburg, die in 2016 van start willen gaan.

In dat verband wordt er bij J.A.S. Motorsport, het Italiaanse team dat zich bezighoudt met de bouw en de ontwikkeling van de Civic TCR, hard gewerkt en staan er meerdere auto’s op de planning. Eén daarvan zou worden vrijgegeven voor de Kick Off van de TCR Benelux, die gepland staat op 25 oktober op het Circuit Jules Tachny de Mettet.

“Omdat wij de Kick Off beschouwen als een goede promotie voor de TCR en wij van mening zijn dat de Civic niet mag ontbreken, hebben wij een auto die besteld is voor Indonesië gedurende die periode vrijgehouden,” zegt Mads Fischer van het Italiaanse team uit Arluno. “Het is de bedoeling dat een Belgisch team waarmee wij nauwe banden hebben, zich zal ontfermen over het laten runnen van de Civic TCR.”

Wie er alvast interesse heeft voor de Civic, is Pierre-Yves Corthals. Bovendien is “Pilou” geen onbekende bij J.A.S. Hij kwam al eerder uit in het WTCC voor de Italiaanse squad en dat legt meteen uit waarom de Luikenaar recentelijk de kans kreeg om enkele rondjes af te malen achter het stuur van de Civic TCR.

“Ik werk inderdaad aan een programma in TCR Benelux en enkele races in TCR International Series,”  zegt hij. “In de context van Benelux wil ik de auto delen met een bekende Nederlandse rijder! Ik staar mij niet helemaal blind op de Honda, maar op dit ogenblik blijft het de beste keuze. Ik ben nog altijd gemotiveerd om met een sterke auto vooraan te strijden en mijn recente deelname aan de 25 Hours VW Fun Cup geeft mij nog meer zin om weer op het circuit mee te spelen.”

Na zijn eerste contactname met de SEAT TCR van het Allure Team tijdens de vierde ronde van het BRCC heeft Loris Cencetti alvast goed de smaak te pakken.

“Het was een enorme rijke ervaring,” zegt de Luxemburger. “Het smaakt naar meer en ik zou graag een lange testsessie rijden en natuurlijk verder de mogelijkheden bekijken voor de Kick Off en het seizoen 2016.”

In de rangen van SEAT is er vanuit Nederland en België geen gebrek aan potentiël. Het team van Bas Koeten Racing trad alvast aan in de TCR International Series en stelde de Nederlander Bas Schouten in staat zich tijdens de evenementen in Valencia en Salzburg stevig in de kijker te rijden.

“Wij weten inmiddels exact wat er te doen staat om een competitieve TCR-auto op de baan te brengen,” stellen Bas en Jelle Koeten in koor. “Bovendien is de TCR een goede investering, want het feit dat wij gelijkaardige auto’s laten rijden in endurance, toont dat zo’n SEAT TCR evenzeer geschikt is voor het werk van langere adem. Als team kan je hiermee dus veelzijdig en veelvuldig actief zijn.”

Concurrentie krijgen de Nederlanders van het Belgische DVB Racing dat bezig is aan een programma in TCR.

“Klopt,” zegt de baas van het team uit Willebroek. “Wij kregen de vraag van enkele jonge rijders die zich verder willen ontwikkelen in het zuivere sprintwerk en hun oog lieten vallen op zowel enkele Europese manches van TCR International Series als de TCR Benelux. Wij zijn in contact met SEAT Sport en VW Motorsport en wikken en wegen de laatste elementen voor we één of twee auto’s kopen. Voor DVB Racing is de TCR een perfecte formule om onze activiteiten te verruimen.”

Het lijkt er steeds meer op dat we volgend jaar in de Lage Landen mogen spreken van de wederopstanding van de sprintracerij.

TCR Benelux Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op vrijdag 17 juli 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons