van der Horst

Kortnieuws vanwege de organisatoren

Zoals eerder werd aangekondigd, besloten de landen in Benelux-verband de krachten te bundelen om in 2016 sterker te kunnen uitpakken met de TCR Benelux. TCR, dat staat voor TC Racer, zijn productie-auto’s die beschikken over opgevoerde tweeliter turbomotoren met ongeveer een vermogen van 350 pk. Op technisch vlak gelden in de TCR Benelux dezelfde regels als in de internationale serie, maar qua organisatie en verloop van de races varen de organisatoren van de TCR van de Lage Landen een eigen… koers! Nu al kunnen we zeggen dat het een uniek concept is en om dat tot in de kleinste details wereldkundig te maken, kiest Kronos Events voor een online presentatie op dinsdag 21 april 2015.
“De TCR is de formule van de toekomst en het sprak voor zich dat  we voor de presentatie ervan gebruik zouden maken van de sociale media,” stelt Koen Wijckmans, coördinator van de TCR Benelux. “We kunnen nu al verklappen dat de Kickoff van de TCR Benelux zal plaatsvinden op 25 oktober op het Circuit van Mettet.”

Om te komen tot een betere samenwerking met het Nederlandse luik van de TCR Benelux, doet Kronos Events een beroep op Claire Dubbelman. 28-jarige Claire is opgegroeid in de wereld van auto’s en autosport, en na haar middelbare school richtte zij haar blik op internationale communicatie en voltooide haar studies in internationale communicatiewetenschappen in Den Haag en Madrid. Van 2008 tot 2013 tekende zij voor de organisatie van de NEC Formule Renault 2.0, de coördinatie van de Nederlandse Clio Cup en de oprichting van de Formule Renault 1.6 klasse. Naast haar werk voor Renault Sport werkte ze bovendien in 2012 als persverantwoordelijke in de FIA European Formule 3.

“Met haar ervaring, het uitbouwen van een breed netwerk en kennis van de Nederlandse autosport, is zij de geknipte persoon voor het aantrekken en verzorgen van Nederlandse deelnemers in de TCR Benelux,”  zegt de coördinator van de TCR Benelux. “Wij verheugen ons erop om samen met Claire de schouders te zetten onder de TCR Benelux. Samen zijn wij er alvast van overtuigd dat TCR het perfecte antwoord is op de vraag naar een gelijkaardige, worldwide gepromote toerwagenklasse. Dat we de markt opentrekken naar Nederland en Luxemburg, geeft de TCR Benelux meer potentieel!”

Kronos Events press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op dinsdag 31 maart 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons