van der Horst

Team Engstler mag Audi TT's niet langer inzetten

Nicki Thiim - Liqui Moly Team Engstler Audi TT
Nicki Thiim - Liqui Moly Team Engstler Audi TT
Liqui Moly Team Engstler mag van WSC, de promotor van de TCR International Series, niet langer de Audi TT Cup's inzetten in het toerwagenkampioenschap. De troepen van Franz Engstler kregen in eerste instantie de derogatie omdat hun VW Golf's voor de serie nog niet raceklaar waren. WSC-voorzitter Marcello Lotti meldt nu evenwel dat aan de toelating om de Duitse bolides in te zetten in zijn nieuwe kampioenschap met onmiddellijke ingang een einde wordt gemaakt.
Marcello Lotti
Marcello Lotti
"De uitzondering was toegekend om ons nieuw kampioenschap te ondersteunen en tevens om Audi Sport Customer Racing de mogelijkheid te bieden informatie te verzamelen voor een goed platform dat gebruikt kan worden in het kader van de TCR-reglementen. In het licht van de laatste resultaten, voelen we aan dat beide doelen bereikt zijn. Daarom hebben we, samen met het team en Audi Sport Customer Racing, beslist om deze uitzondering te stoppen; eveneens uit respect voor de andere tegenstanders die deze situatie uit sportiviteit hebben aanvaard", aldus Marcello Lotti.

Nicki Thiim - Jordi Gené
Nicki Thiim - Jordi Gené
De Audi TT Cup pakte uiteindelijk één pole en zege in de TCR International Series, dankzij de snelle Deen Nicki Thiim die in Portimão aan de start stond. Of Liqui Moly Team Engstler ondertussen de nodige voorbereidingswerken aan de VW Golf's heeft kunnen afronden, is niet geweten. Dit weekend wordt de vierde manche van het kampioenschap afgewerkt in Monza en één week later staat er al een meeting op de Salzburgring op het programma.

Foto: TCR International Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in TCR International Series op woensdag 20 mei 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons