Terlaemen Cups: Porsche feest bij eerste manche van de Hundred Series by BGDC

Porsche boven bij de eerste manche van de Hundred Series by BGDC
In afwezigheid van de VDS Adventures MARC Car stond er zaterdag geen maat op de twee Porsche’s 992 GT3 Cup tijdens de twee races tellende eerste manche van de Hundred Series by BGDC op circuit Zolder. De twee Porsche’s deelden de eerste startlijn en uiteindelijk haalden Mick, Tom en Steve Meurrens het tweemaal van Olivier Dons en Philippe Wils.
Roos Motorsport - Toyota GR Supra GT4
In de eerste race over 100 minuten haalde de Porsche van Mick, Tom en Steve Meurrens het met een ronde voorsprong op de identieke wagen van Dons en Wils, nadat deze laatsten een ronde straftijd kregen voor inhalen onder geel. De Porsche Cayman GT4 van “Kart White” en Paul Geeris finishte als derde in dezelfde ronde als de als tweede geklasseerde 992. Na een veelbelovend debuut brachten Patrick Dubois en Cédric Wauters de Roos Motorsport Toyota GR Supra GT4 als vierde over de finishlijn.

Q1 Trackracing - BMW M2 CS
De Q1 Trackracing Porsche Cayman GT4 van Didier Rousseau en Nicolas Vandierendonck vervolledigde de top vijf gevolgd door de tweede Cayman van het team met Eric Billiard en Quinn Van Hooydonk achter het stuur. Met een zevende plaats was de Q1 Trackracing BMW M2 van Wiebe Wijtzes, Robbe Straals en Patrick Franssen de eerste tourisme wagen. Opvallend was ook de prestatie van de Clio Yvan Muller en Gaël Frère, die negende algemeen werd in het zog van krachtigere bolides.

Duel om de zege tussen beide 992's
In de tweede race kregen we dezelfde top drie, al was het verschil tussen de twee eerste wagens veel kleiner, de #17 was teruggekomen tot op slechts 27 seconden en dat in een race tweemaal geneutraliseerd werd. Een eerste maal nadat de Peugeot 206 RC van Patrick Vander Eecken/Nicolas La Monica in de REA bocht het grind in ging en over kop sloeg en een tweede maal nadat de Clio van Olivier Meurens/Benjamin Renaud een lang oliespoor op de piste naliet. De Cayman van White/Geeris werd derde op drie ronden.

André Patze/Guillaume Patze - Mitjet 2L
Spijtig kwam de Toyota GR Supra GT4 niet meer aan de start van race 2, de vierde plaats kwam zo in handen van de Cayman van Billiard/Van Hooydonk. De Q1 Trackacing BMW M2 schoof twee plaaytsen op een finishte als vijfde net voor de Alpine A110 van Alain Boveroux en Stéphane Cristinelli. De Clio van Muller/Frère volgde in het klassement. Opvallend was ook de deelname van twee Mitjet 2L bolides van André Patze/Guillaume Patze en Axelle Blaise/Arnaud Blaise ter voorbereiding van de eerste manche van de Trophée Mitjet Nord Europe die in mei op Circuit Zolder plaats vindt.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zaterdag 6 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Terlaemen 200.