van der Horst

Tien bevestigde wagens vier maanden voor de start van het eerste seizoen

Seat Leon Cup Racer TCR
Seat Leon Cup Racer TCR
Exact vier maanden voor de start van de eerste meeting van het TCR Benelux seizoen 2016, bevestigt organisator Kronos Events tien wagens op de inschrijvingslijst. Men blikt evenwel vooruit en verwacht spoedig 15 en hopelijk (meer dan) 20 wagens aan de start van de eerste race, welke verreden wordt in het kader van de International GT Open te Spa-Francorchamps.
“Als we er vanuit gaan dat er naast de officiële Civic een tweede Japanse bolide wordt ingezet, komen we nu al aan tien bevestigde auto’s,” stelt Claire Dubbelman, de Nederlandse coördinator van TCR Benelux. “Er zijn tal van teams en coureurs die op het punt staan om een programma te finaliseren en dan zouden we al vlug meer dan vijftien auto’s moeten tellen."

Vijftien of twintig wagens aan de start, betekent niet alleen een verschil voor de fans, maar ook voor de deelnemers zelf. "Zoals werd aangekondigd tijdens de Kick-off gaat vanaf 15 auto’s het inschrijfgeld fors naar beneden. Mede vanwege deze financiële impuls hopen we nog vijf extra inschrijvingen binnen te kunnen halen. Vergeten we niet dat we vanaf 20 auto’s spreken van een verlaagde entry fee van 15.600 € of 2.600 € per meeting, per auto: dat is niet onbelangrijk!”

Foto: Marnik Mouchaers

 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons