van der Horst

Tom Van Rompuy: "Het doel is in de top vijf eindigen"

Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
Eén van dé verrassingen tijdens het FIA WEC-openingsweekend in Qatar was Tom Van Rompuy, die in zijn Corvette meteen de pole pakte voor de seizoensopener. In de wedstrijd hielden enkele technische problemen het team van een goed resultaat, maar onze landgenoot is hoopvol voor de race in Imola. Autosport.be kon hem na de eerste vrije training spreken.
TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
"Ja, die pole in Qatar, wat een rollercoaster. Je komt aan met een nieuwe auto op een nieuw circuit met een nieuw team. Maar ik had wel vrij snel een comfortabel gevoel. Ik ging in mijn tweede kwalificatierondje nog sneller maar het team zei me niet of het goed genoeg ging zijn. Toen ik hoorde dat ik de pole had was ik natuurlijk superblij. Anderzijds is zo'n polepositie wel leuk maar blijft de wedstrijd uiteraard het belangrijkst."

TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
"Daarin hadden we wat technische problemen waaraan we hard gewerkt hebben tijdens de testdagen. Die zijn dus nu hopelijk van de baan. Porsche presteerde overigens tijdens die tests erg sterk maar ik wil toch als voorzichtige prognose hopen op een top vijf-klassering hier in Imola. Het circuit ligt onze auto wel, vooral qua bochtensnelheid en tijdens het remmen is de Corvette goed, qua topsnelheid dan weer ietsje minder. Het zal er in de race op aan komen onze banden zo snel mogelijk op te warmen, zodat ze zeer snel optimaal presteren."

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 19 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Imola.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons