van der Horst

Tours: Ulysse Delsaux dominant twee op twee – Guillaume Deflandre op podium

Ulysse Delsaux
Ulysse Delsaux
Na een vrij hete dag gisteren in Tours was het weer vanochtend toch wat frisser na een regenvlaag deze nacht. Doch hield dit Ulysse Delsaux niet tegen om met zijn RDV Compétition Toyota Camry weer naar de overwinning te piloteren. Een tweede plaats en tevens ook beste rookie ging deze keer naar Nicholas Risitano. De Italiaan reed een schitterende halve finale en kon deze ook verzilveren met een tweede plaats in de laatste race. Op de derde stek eindigde onze landgenoot Guillaume Deflandre met zijn Memphis Racing Chevy. Deflandre kon dankzij een goede herstart opklimmen en zo de derde plaats claimen. Pedro Bonnet, die gisteren zijn eerste podium behaalde, had minder geluk vandaag. De Limburger eindigde op een mooie tweede plaats in de halve finale, maar werd in de muur geduwd tijdens de finale met een opgave tot gevolg.
Pedro Bonnet - Braxx Racing Ford Mustang
Pedro Bonnet - Braxx Racing Ford Mustang
Op een opdrogende baan mocht Ulysse Delsaux op pole starten tijdens de eerste halve finale. Terwijl Ulysse Delsaux zonder problemen weg reed van het peleton, was er toch een hevige strijd om de overige plaatsen. Uiteindelijk was het Pedro Bonnet die als tweede over de streep kwam, voor een snel oprukkende Nicholas Risitano met zijn Racers Motorsport Ford Mustang. Deflandre lag lange tijd op een derde plaats maar moest de rol lossen en kwam niet verder dan P5. Tom Boonen had meer moeite tijdens deze race en eindigde op P7. In de tweede halve finale was het Adrien Paviot die zijn polepositie goed verdedigde, maar niet kon verhinderen dat zijn landgenoot Florian Venturi de kop overnam. Venturi nam met zijn Go Fas Racing Ford wat afstand van de rest en pakte zo de overwinning, voor Adrien Paviot en de PK Carsport-Chevy van Felipe Rabello. Jerry De Weerdt reed een solide race en probeerde nog Pierluigi Veronesi te bedreigen, maar eindigde uiteindelijk achter hem op een 7de plaats.

Bij de start van de finale was het wederom Delsaux die de leiding nam, voor Bonnet die goed aansloot langs de binnenkant en Venturi afhield. En net zoals gisteren was het voornamelijk de safety car en de ondertussen befaamde Cone Guy die het meeste werk hadden. Na een tiental ronden eindigde Venerosi in de muur. Hierdoor kwamen de tactieken weer boven bij de herstart. Wilfried Boucenna probeerde langs de buitenkant voorbij Bonnet te geraken, maar desondanks dat ze elkaar raakte, kon de Fransman zijn aanval niet afmaken. Hierdoor liep Bonnet schade op en een ronde later werd hij in de muur geduwd door Venturi met een opgave voor beiden tot gevolg.

Jerry De Weerdt - Braxx Racing Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Braxx Racing Ford Mustang
Daarna was het terug sprinten van safety car naar safety car waardoor men uiteindelijk niet de 50 rondes haalde, waardoor Delsaux zijn tweede overwinning dit weekend pakte. Jerry De Weerdt kan ook terugblikken op een goede finale. Dankzij de vele herstarts kon hij oprukken naar een zesde plaats, maar kwam net te kort voor de overwinning in de Legends Trophy. Voor Tom was het weer een zware wedstrijd, waar hij geregeld aangereden werd en sloot uiteindelijk de race af op een twaalfde plaats.

--- Uitslag Finale 2 Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Tours 2018 (pdf) ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op zondag 1 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oval World Challenge.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons