van der Horst

Valencia: Record startgrid voor NASCAR Whelen Euro Series

Start American Finals Zolder NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 Race 1
Start American Finals Zolder NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 Race 1
De NASCAR Whelen Euro Series blijft aan populariteit winnen, zowel bij de rijders als de teams. Bij de openingsmanche van het seizoen 2018, die dit weekend plaatsvindt in Valencia, komen niet minder dan 31 wagens aan de start, de grootste startgrid tot nu toe. Maar liefsty 20 teams en 52 rijders schreven zich in voor dit jaar, zij vertegenwoordigen 18 landen.
  • Hamofa Performance
Jerry De Weerdt - Braxx Racing Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Braxx Racing Ford Mustang
De Elite 1 startlijst oogde nog nooit zo sterk als dit seizoen. Regerend kampioen Alon Day en onze landgenoten Anthony Kumpen, Marc Goossens en Stienes Longin kunnen sterke concurrentie verwachten van onder meer Lucas Lasserre, Wilfried Boucenna, Thomas Ferrando Frederic Gabillon, Borja Garcia, Romain Iannetta en Gianmarco Ercoli. Uitkijken wordt het naar de prestaties van NASCAR legende Bobby Labonte die dit jaar afzakt naar de Europa om een volledig seizoen NASCAR Whelen Euro Series te betwisten. Bij de nieuwkomers vindt men ook Loris Hezemans alsook de Franse endurance specialist Julien Schell. Van Belgische zijde is er naast PK Carsport (Kumpen & Longin) ook Braxx Racing van Jerry De Weerdt, dat niet minder dan drie wagens inzet.

Start Nascar Whelen Euro Series Zolder Elite 2 Race 2
Start Nascar Whelen Euro Series Zolder Elite 2 Race 2
In Elite 2 starten er maar vier rijders die eerder al een zege in die divisie behaalden, Felipe Rabello, Ulysse Delsaux, Wilfried Boucenna en onze landgenoot Guillaume Deflandre (Memphis Racing). Maar zij zullen het vuur aan de schenen gelegd worden door vice-kampioen Guillaume Dumarey (PK Carsport) alsook door Marconi Abreu, Justin Kunz, Maciej Dreszer en Gil Linster. Veel Belgische inbreng in deze divisie met ook weer PK Carsport (Dumarey en de Braziliaan Rabello Felipe) en Braxx Racing, dat rekent op de ervaren Jerry De Weerdt en debutanten Tom Boonen en Pedro Bonnet. Daarnaast staan naast Deflandre ook nog landgenoten Maxime Pampel (Renauer Motorsport) en Diederik Ceyssens (Hendriks Motorsport) aan de start.

Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck & Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 11 april 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons