van der Horst

Venray: Stienes Longin zet perfect seizoen verder met derde zege op rij!

Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet SS
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet SS
Stienes Longin is verder gegaan op zijn elan van het openingsweekend in Spanje. In Valencia won de Vlaams-Brabander beide manches nadat hij ook van op de eerste rij was gestart en in Venray deed hij dat kunstje nogmaals over bij de eerste race. Thomas Ferrando was tweede, terwijl Salvador Tineo Arroyo het podium vervolledigde. Twijfelt er iemand nog aan de titelcapaciteiten van onze jonge landgenoot? Wij alvast niet!!
  • Hamofa Performance
Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
De Elite 2-wedstrijd werd tweemaal geneutraliseerd, waarbij er uiteindelijk zelfs 7 ronden meer afgelegd werden dan initieel gepland. Onder de NASCAR-regels wordt er bij een finish onder safety car namelijk een extra ronde gereden onder witte vlag, gevolgd door een finale ronde onder groen; de zogenaamde green-white-checker finish. Stienes Longin liet zich evenwel bij geen enkele neutralisatie te grazen nemen en reed autoritair naar zijn derde zege dit seizoen.

Martin Doubek - Dexwet Renauer Team - Ford Mustang vs. Gabriele Gardel - PK Carsport - Chevrolet SS
Martin Doubek - Dexwet Renauer Team - Ford Mustang vs. Gabriele Gardel - PK Carsport - Chevrolet SS
Vermeldenswaardig was overigens de prestatie van Longin's teamgenoot bij PK Carsport, Gabriele Gardel. De Zwitser wist, na een flinke teleurstelling tijdens de kwalificaties omwille van de meteorologische omstandigheden, nog een achtste plaats uit de brand te slepen, daarbij geholpen door de vele neutralisaties. Voor de wedstrijd had de sympathieke Zwitser nochtans niet veel perspectieven; "slechter dan de kwalificaties, kan het niet meer worden" vertelde hij aan Autosport.be.


Maik Barten - Team Raceway Venray - Chevrolet SS
Maik Barten - Team Raceway Venray - Chevrolet SS
Vermelden we nog dat Jerry de Weerdt als dertiende finishte, een plaatsje beter dan de debuterende Maik Barten. Laatsgenoemde koersterde podiumambities, maar werd door Freddie Hunt richting de muur geduwd, waarna een lekke band zijn deel bleek. Gezien Stienes Longin ook auteur was van de beste rondetijd, start hij ook morgen op pole voor de tweede wedstrijd. Die tweede race start morgenvroeg om 10:45.

--- Uitslag Race 1 Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Venray 2016 (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 15 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Venray Raceway (oval).
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons