Voorjaarsraces: Art car sprint naar het podium

Team VDB - Cupra TCR
Op het circuit van Zandvoort werd op 13 en 14 april het Supercar Challenge seizoen 2024 op gang gesprint. Ook het Laarnse Team VDB tekende present met de snelle Nederlander Yardy Hoogwerf. Onder het oog van heel wat familie, vrienden en partners wist hij meteen het eerste podium van 2024 binnen te rijven.
Voorlopig geen uithoudingswedstrijden dit seizoen voor Team VDB. Yardy Hoogwerf stort zich solo op de sprintraces in de competitieve Supercar Challenge powered by Hankook. Dat doet hij in de Cupra TCR art car, een creatieve samenwerking tussen Vanuf Art Design en Printville Visual Communication. In de stevig gestoffeerde Supersportklasse, met maar liefst 12 TCR’s en BMW’s M, haastte de Rotterdammer zich op zaterdag naar een eerste podiumplaats van dit prille seizoen.

De als 6e gekwalificeerde Cupra TCR kwam tijdens de wedstrijd beter uit de verf dan in de chronoritten en sleepte ondanks een ongunstige Full Course Yellow situatie toch een podium uit de brand. “Dat we met deze geweldig nieuwe livery meteen naar het podium rijden is heerlijk. Mijn 3 dochtertjes kwamen me ook voor het eerst aanmoedigen, dat maakt het helemaal speciaal,” is Hoogwerf enthousiast.

Die 3e plaats betekende ook 5 seconden langer stilstaan bij de pitstop in de race op zondag. Daar kwam nog eens 10 plaatsen gridstraf na een probleem met het brandstofsysteem bovenop. Resultaat, starten vanop een 21e plaats algemeen en laatste in de Supersport klasse. Hoogwerf stond voor een stevig karwei op zondag.

Het gameplan was duidelijk, bij de start aansluiting vinden bij de Supersport groep, banden managen en anticiperen op neutralisaties voor de verplichte pitstop. Anders dan op zaterdag was een Safety Car procedure Team VDB nu wel gunstig gezind. De pitstop kon doorgaan tijdens deze neutralisatie waardoor Hoogwerf op een 6e positie opnieuw de baan op kwam. De kloof van iets meer dan een halve minuut op plek 4 en 5 kon nog gehalveerd worden, maar meer dan een 6e plaats zat er niet meer in.

Opnieuw een solide race op zondag, al blijft het gevoel dat er meer in zat. Alles bij elkaar smaakt het Zandvoortse weekend voor Team VDB en Yardy Hoogwerf vooral zoet, dat de eerste trofee van het seizoen in de kast mag zetten. “Een lekkere start en we zien wel wat het seizoen ons verder brengt,” besluit de podiumwinnaar.

Persbericht Team VDB

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 23 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Voorjaars races.