Voorjaarsraces: De beurt aan Chris Voet en Bart Van den Broeck om op het podium te eindigen

Traxx Racing - Alpine A110
In de eerste race voor de Supercar Challenge in Zandvoort haalde de Alpine A110 van Chris Voet en Bart Van den Broeck het einde van de race niet. Op zondag verging het hun beter en pakte de Franse bolide de tweede plaats in de Sport divisie. De algemene winst was voor de BMW M6 GT3 van Mex Jansen/Jordin Poland.
Mex Jansen/Jordin Poland - BMW M6 GT3
Ook nu was de Ligier JS P3 LMP3 van Dane Arendsen de snelste wage op de piste, maar Arendsen schoof van de baan en verloor daarbij veel tijd, uiteindelijk sloot hij de wedstrijd af op de zesde plaats. Jansen/Poland wonnen autoritair de race met een ronde voorsprong op de BMW M6 GT3 van Daan Meijer/Cor Euser, die nog een tijdstraf van 10 seconden kreeg voor een onjuiste formatiepositie bij de rollende start. Cees Wijsman (BMW M4 GT3) legde beslag op de laatste podiumplaats.

In de Super Sport divisie ging de zege naar de Cupra TCR van Laurens de Wit/Fabian Schoonhoven, die tevens vierde algemeen werd. Yardi Hoogwerf met de Cupra van Team VDB werd zesde in de klasse. De Alpine van Chris Voet en Bart Van den Broeck had in het begin van de race de leiding in handen in de Sport divisie, maar in het tweede deel van de wedstrijd behaalde Rob Nieman (Renault Clio) alsnog de bovenhand.

Foto's: Supercar Challenge

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 14 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Voorjaars races.