Voorjaarsraces: Mex Jansen en Jordin Poland winnen eerste Supercar Challenge race

Start race 1 Supercar Challenge
Op het circuit van Zandvoort werd zaterdag al de eerste wedstrijd van de Supercar Challenge verreden. Mex Jansen en Jordin Poland reden met de BMW M6 GT3 van Koopman Racing een feilloze race en gingen met de zege aan de haal. Voor de Belgen zat er geen podiumplaats in, Tony Verhulst (Honda Civic TCR) was onze beste vertegenwoordiger met een vierde plaats in de SuperSport 2 divisie. Ignace Van den Broeck en Leon Iserbyt wonnen dan wel hun klasse, de Supersport 2 over 5.6 Kg per HP, maar zij waren dan ook wel de enige deelnemers in die klasse.
Hun taak werd wat vergemakkelijkt door de opgave van de JR Motorsport BMW M6 GT3 van Max Tubben en Max Weering, maar Mex Jansen en Jordin Poland reden van start tot finish op kop en bleven gans de race foutloos. De zege was dan ook het verdiende resultaat, zij hadden bijna een minuut voorsprong op de KTM GTX van Martin Koch. Daan Meijer (Koopman Racing BMW M6 GT3) vervolledigde het podium. In de Radical divisie was de zege voor vader en zoon Van Dam. Ruud Olij was met zijn BMW M3 F80 de sterkste in de Supersport 1 divisie.

Tony Verhulst - Honda Civic TCR
In de Supersport 2 divisie bleef de strijd om de zege spannend, al speelden de Belgen geen rol in het gevecht voor de zege. Die ging uiteindelijk naar de Koopman Racing BMW M4 van Maik Broersen. Tony Verhulst wist geen tijd neer te zetten in de kwalificatie omdat zijn wagen teveel dB’s produceerde, maar rukte in de race nog op naar de vierde positie zij het op een ronde van de winnaar. Net daarachter eindigden Yardy Hoogwerf en Steven Teirlinck op de vierde plaats met de Seat Cupra van Team VDB. In de kwalificatie wisten Bart van den Broeck en Chris Voet met hun Alpine A110 Cup nog de vijfde tijd te rijden, maar in de race zakten ze weg naar positie zeven. De overwinning in de Sport divisie was voor de Zilhouette van Vianen/Jobst.

Foto's: Supercar Challenge & Ronald Janssens

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 15 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Voorjaars races.