van der Horst

Argentinië: Citroën leidt - Volkswagen lijdt

Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Het was op vrijdag het dagje niet van Volkswagen nadat zowel Ogier, Mikkelsen als Latvala niet werden gevrijwaard van problemen en dat terwijl De Brit Kris Meeke zowaar over het parcours vliegt. Na de eerste echte wedstrijddag heeft de Citroën-rijder zijn naaste achtervolger en ploegmaat, de Noor Mads Østberg op meer dan een minuut gezet. De Finse VW-rijder, Jari-Matti Latvala volgt op de derde plaats op 1 minuut en 23 seconden.
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Erg spannend kunnen we deze wedstrijd niet noemen, al kan er nog een mooie strijd ontstaan voor de tweede plaats tussen Østberg en Latvala; momenteel gescheiden door een halve minuut. Ook asfaltspecialist Sordo doet het meer dan behoorlijk met een voorlopige vierde plaats, terwijl Evans op amper vijf tellen staat van de Spanjaard.

Een feit is wel dat de piloten deze rally hadden bestempeld als de zwaarste en meest verraderlijke van het seizoen en Meeke heeft de valkuilen voorlopig het best omzeild. Laat ons evenwel wel duidelijk stellen dat Volkswagen een off-day had met onder meer de problemen van Ogier reeds in de eerste KP en ook Latvala die tijdens de afsluitende Super Special van amper 6 km maar liefst 34 seconden verloor door een defecte transmissie en van de tweede naar de derde plaats tuimelde in de tussenstand.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Een zeer spijtige zaak voor onze landgenoot Neuville die met zijn Hyundai perfect had kunnen inspelen op de situatie en een gouden zaak kon doen in het kampioenschap. Ook hij werd niet gespaard van pech, raakte een steen en moest een wiel vervangen. Onze landgenoot staat op een voorlopige zevende plaats met anderhalve minuut achterstand op Prokop.

De rally is echter nog niet gedaan, en er staan nog twee dagen of nog zes proeven op het menu.  

Foto's: Willy Weyens, Hyundai Motorsport & WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 25 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Argentinië.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons