van der Horst

WTCC-rijders testen op de Nürburgring Nordschleife

Honda Civic WTCC
Honda Civic WTCC
Dit weekend is het tijd voor de derde meeting van het FIA WTCC seizoen 2015, maar alvorens de heren piloten naar de Hungaroring trekken, slaat de WTCC-karavaan zijn tenten op nabij... de Nürburgring! Over een kleine drie weken wordt namelijk de 24 uur van de Nürburgring verreden met in het voorprogramma WTCC op het beruchte 25 kilometer lange Duitse circuit. Ondanks dat veel piloten de omloop reeds kennen, houden de organisatoren een officiële testsessie zodat de TC1-bolides allemaal de kans krijgen het asfaltlint te verkennen.
Voor verscheidene piloten zal dit dus niet de eerste kennismaking zijn met het circuit, vele van hen namen reeds deel aan een of meerdere VLN-races. Ook constructeurs zakten reeds af naar de Eifel, zo bracht Honda eind vorig jaar een TC1-bolide aan de start van een wedstrijd die door dichte mist werd afgelast en huurde Citroën de piste al eens volledig af.

In totaal beschikken de teams morgen over negen uur tracktime (8-17u), vooraleer men de verplaatsing maakt naar de Hungaroring, waar dit weekend de derde manche van het seizoen plaatsvindt.  

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Touring Car Championship op maandag 27 april 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons