van der Horst

Zandvoort: Schmetz & Bouvy winnen ook race 2 - Belgium Racing nieuwe puntenleider

Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage GT3 #9
Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage GT3 #9
De Brussels Racing Aston Martin V12 Vantage GT3 #9 van Michael Schmetz en Fred Bouvy heeft ook de tweede BRCC wedstrijd in het kader van de Zandvoort Masters gewonnen. De donkerblauwe Aston Martin vertrok van op de pole maar moest in de openingsronde al de NSC Motorsport Lamborghini van Nick Catsburg en Thierry Verstraete laten voorgaan, maar na de eerste rijderswissels kwam de #9 alweer als leider door, met de Belgium Racing Porsche #99 van Derdaele/Heyer/Maassen opnieuw als voornaamste uitdager.
Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage GT3 #100
Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage GT3 #100
In tegenstelling tot gisteren bleven lange neutralisaties vandaag uit, waardoor de verschillen aan de finish dan ook wat groter waren. Een lichte regenbui op een kwartier van het einde zorgde voor wat commotie, maar er volgde geen rush naar de pitlane voor regenrubber. Bij Brussels Racing had men de zaken onder controle en haalden Michael Schmetz en Fred Bouvy opnieuw de zege binnen met 41.268s voorsprong op de Belgium Racing Porsche 911 GT3-R #99. 
 
NSC Motorsport - Lamborghini Gallardo FL2 GT3 #14
NSC Motorsport - Lamborghini Gallardo FL2 GT3 #14
Het podium werd vervolledigd door de tweede Brussels Racing Aston Martin van Verbergt-Redant-Coens, die vandaag wederom problemen had met de ingebouwde pneumatische krik tijdens de pitstops. De in Syntix kleuren getooide NSC Motorsport Lamborghini van Nick Catsburg en Thierry Verstraete werd vierde op een ronde achterstand, en kreeg in de slotminuten nog een 10 seconden stop&go toebedeeld voor inhalen onder geel.
 
Belgium Racing - Porsche 911 GT3-R #99
Belgium Racing - Porsche 911 GT3-R #99
Met de punten van tweemaal een tweede plaats nemen Dylan Derdaele, Kenneth Heyer en Xavier Maassen de leiding in het BRCC Endurance Pro kampioenschap met 52 punten, waar ze op de hielen worden gezeten door de twee Aston Martins van Verbergt-Redant-Coens (49,5p) en Bouvy-Schmetz (49p). 
 
Zandvoort: De BRCC races in beeld gebracht
In BRCC Endurance Cup ging de overwinning naar Soenen Racing Ferrari F458 Challenge van Frédéric Vervisch en Louis Soenen, die door de late pitstops van de concurrentie pas helemaal op het einde weer de koppositie overnam. De Allure Team Porsche 911 Cup werd tweede en werd op korte afstand gevolgd door de Scuderia Monza Ferrari van de Thiers broers. Ondanks een niet klassering voeren Bart Van Haeren en Peter Hoevenaars (Belgium Racing Porsche) nog steeds het kampioenschap aan met 1 punt voorsprong op Guillaume Mondron en Pierre Pirron, vandaag tweede.  In de Endurance Trophy staan Jean Marc Ueberecken en Jean-Marc Lequeux (Prime Racing Ginetta) nog steeds comfortabel aan de leiding.

--- Uitslag Race 2 BRCC Zandvoort 2014 ---

Foto's: Vincent Wouters & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belgian Racing Car Championship op zondag 6 juli 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons