van der Horst

1000 km Nürburgring: Voorbeschouwing ProSpeed Competition

Het najaar in de autosport draait nu op volle toeren, met een mooie reeks uitdagingen voor het Belgische ProSpeed Competition. Het team van Luc Goris en Rudi Penders is nog maar net terug van de voorlaatste manche van de European Le Mans Series in Hongarije of het stoomt zich alweer klaar voor de volgende afspraak: The Blancpain 1000. In de traditie van de 1000-kilometerraces op de beroemde Duitse Nürburgring sluit het Europese kampioenschap voor GT3-wagens of de Blancpain Endurance Series het seizoen af met een klassieker. ProSpeed Competition zet voor de gelegenheid twee wagens in, de Porsche 911 GT3-R #75 in de kleuren van Alcra Flash-MoWeKo- CMF-Spike Communications voor het vaste trio Marc Hennerici, Maxime Soulet en Xavier Maassen en de Amerikaans getinte Porsche 911 GT3-R #48, gehuld in Paul Reed Smith, OMP, Miller Motorsport Park, Battery Tender, Alchemy, voor Joe Foster, Charlie Putman en Charles Espenlaub, waarmee het trio zijn Europese tournée afsluit. Exact één jaar geleden won ProSpeed Competition deze finale van de Blancpain Endurance Series. De Blancpain Endurance Series is de Europese uithoudingscompetitie voor GT3-wagens en na drie races van 180 minuten, op Monza (ITA), Silverstone (GBR) en Paul Ricard (FRA), de traditionele 24 Uur van Spa (BEL), sluit het seizoen af met de derde verschillend format, een race over 1000 kilometer over maximaal 6 uur. Geen sprake dus meer van een verlengde sprint zoals de drie eerste races van het seizoen, deze race ligt in de lijn van de echte uithoudingswedstrijden.
Rudi Penders (ProSpeed Competition Team Principal)
“Zo’n race van 1000 kilometer is inderdaad heel verschillend van de 180 minuten van de eerste helft van het seizoen. De strategie komt meer op de voorgrond en gezien de kwaliteiten van de wagen en ons team, denk ik dat we opnieuw op een sterk resultaat moeten mikken. Ik kijk ook uit naar de nieuwe samenwerking met onze Amerikaanse vrienden, die hier hun Europees avontuur met ons afsluiten. We werken ook opnieuw samen met een sponsor die heel wat heeft losgemaakt, de Amerikaanse gitarenbouwer Paul Reed Smith of PRS. Met hem is er echt sprake van autosportcultuur…”

Marc Hennerici (GER – Rijder - Porsche 911 GT3-R #75 – Pro Cup)
“Uiteraard kijk ik naar deze race uit, het is mijn thuisrace, op de prachtige omloop van de Nürburgring en het feit dat de wedstrijd over 1000 kilometer gaat, draagt toch bij tot een zekere magie. Bovendien is het nog steeds het 50ste verjaardagsjaar van de Porsche 911, een wagen die hier een week geleden, nog zijn 500ste zege in een klasse behaalde, dus we weten wat ons te doen staat!”

Charlie Putman (USA – Rijder - Porsche 911 GT3-R #48 – ProAm Cup)
“Deze wedstrijd is, voorlopig, het einde van een schitterend menselijk en sportief avontuur op de mooiste omlopen van Europa. We raceten met ProSpeed Competition in Monza, Spa, Silverstone en recent nog op de Nordschleife, hoeveel mooier kan een bezoek aan Europa in een Porsche 911 zijn? Onze avontuur is vele te kort geweest, want wat we tegenkwamen was gewoonweg fantastisch, op alle vlakken.”

ProSpeed Competition Press  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons