van der Horst

1000 km van Palanga: Vierde chrono voor EMG Motorsport

VR Racing & EMG Motorpsort
VR Racing & EMG Motorpsort
42 teams schreven zich in voor de 17de editie van de 1000 km van Palanga, een wedstrijd in Litouwen die zich hoofdzakelijk afspeelt op een afgesloten stuk autostrade bezaaid met verraderlijke op- en afritten.
Cor Euser - Marcos
Cor Euser - Marcos
In deze mooie Litouwse badstad stonden 42 wagens op de inschrijvingslijst, waaronder twee Belgische teams die beiden onder dezelfde vlag rijden, zijnde Palanga Spa hotel by EMG Motorsport en Palanga Spa hotel by Qvick Motors.

Enerzijds is er de EMG Porsche van het trio Steve Vanbellingen, Tom Van Rompuy en de plaatselijke vedette Nemunas Dagilis. Zij werden tijdens de kwalificatie vierde en starten op zaterdag op de tweede startrij na drie Litouwse teams. De pole was voor een Aquila CR1 voor een BMW M3 en een Porsche met ondermeer Sebastiaan Bleekemolen aan boord.

De BMW M235i Racing Cup van Dirk Van Rompuy, Erik Qvick en Vincent Verschueren start vanop een knappe 13de positie en voor de bemanning en de wagen is dit de generale repetitie voor de komende 24 Hours of Zolder.

Dat deze race voornamelijk een Litouwse aangelegenheid is bewijst de inschrijvingslijst met 34 plaatselijke teams, aangevuld door enkele buitenlandse teams waaronder twee Belgische en ook twee Nederlandse teams met ondermeer de BMW E46 GTR van JR Motorsport met onze landgenoot Ward Sluys die de omloop ook goed kent en de Marcos van Cor Euser . Deze laatste ging reeds tijdens de kwalificatie hard van de baan.

Foto's: Ignas Jurgens/Vanbellingen & 1000km PalangaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op vrijdag 22 juli 2016.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons