van der Horst

1000 Miles Sebring: Ferrari meteen op pole - Bovy primus in GTE

Ferrari 499P
Ferrari 499P
De nieuwe Ferrari 499P maakte in de handen van Antonio Fuoco een droomdebuut in het FIA WEC. De Italiaan draaide een 1:45.067 en klopte zo de Toyota's van Brendon Hartley (#8) en Kamui Kobayashi (#7). Alessandro Pier Guidi eindigde als vierde in de tweede Ferrari op acht tienden van een seconde. Alex Lynn claimde P5 in de Cadillac voor de beide Porsche's, de #6 van Laurens Vanthoor ging de zusterwagen vooraf maar de beide bolides uit Stuttgart zagen we wel al op twee seconden van de pole.
  • De Swert Opticiens
Daarachter eindigden de Peugeot's op P8 en P9, terwijl de Glickenhaus en Vanwall het Hypercar-veld completeerden. In LMP2 was Oliver Jarvis de snelste in de United Autosports #23 voor Pietro Fittipaldi (JOTA #28). Robin Frijns haalde de derde startplaats binnen voor WRT #31 terwijl de zusterwagen (#41) als zesde aantikte.

Sarah Bovy pakt pole in Sebring
Sarah Bovy pakt pole in Sebring
In GTE zorgde Sarah Bovy voor een Belgisch succes door de pole te pakken in de Iron Dames Porsche #85. Haar grootste concurrent Ben Keating (Corvette) moest dus het onderspit delven nadat beide tijdens de sessie constant haasje-over speelden op de timing-schermen. De Ferrari van Ulysse De Pauw was goed voor de vijfde tijd, terwijl de Porsche van Alessio Picariello als dertiende de sessie afsloot.

Foto's: Ferrari & FIA WEC  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons