van der Horst

1000 km Paul Ricard: 47 wagens voor de tweede manche van de GT World Challenge Europe Endurance Cup

GT World Challenge Europe Endurance Cup grid
GT World Challenge Europe Endurance Cup grid
Vrijdag gaf SRO Motorsports Group de deelnemerslijst vrij voor de 1000 km van Paul Ricard. Vier nieuwe wagens tekenen present, na de seizoensopener op Monza vorige maand en er zijn ook enkele rijderswissels doorgevoerd. Zo worden er een McLaren 720S GT3, een Ferrari 488 GT3 Evo, een AF Corse-Ferrari en een Audi R8 LMS GT3 Evo aan het veld toegevoegd.
  • Hamofa Performance
Iron Lynx Motorsport Lab - 1000km Paul Ricard
Iron Lynx Motorsport Lab - 1000km Paul Ricard
De Pro-klasse McLaren 720S GT3 van JP Motorsport zal bestuurd worden door Christian Klien, Patryk Krupinski en Karol Bascz. Het Poolse team kondigde eerder al een DTM-programma aan voor ex-Formule 1-rijder Klien en is ook actief in de GT Open. Zoals donderdag al bevestigd werd, zal Iron Lynx een derde Ferrari 488 GT3 Evo 2020 inzetten voor de allereerste volledig vrouwelijke line-up. Katherine Legge, Doriane Pin en landgenote Sarah Bovy sluiten zich aan bij de twee door de fabriek gesteunde inzendingen van het Italiaanse team.

AF Corse heeft een Pro-Am-inzending toegevoegd voor Duncan Cameron en Matt Griffin, terwijl Car Collection zijn eerste GTWC Europe-start van het seizoen zal maken met een Audi R8 LMS GT3 Evo voor Milan Dontje, Patrick Kolb en Sion Reicher in de Silver Cup.
Nieuwe racers
David Perel en Nicolas Varone rijden in de Silver-klasse voor Rinaldi Racing. Patrick Kujala kan niet deelnemen aan de 1000 km van Paul Ricard. Fabian Schiller vervangt daarentegen Callum Macleod in de #69 Ram Racing Mercedes-AMG GT3 Evo in Pro-Am. Nick Moss wordt de derde rijder in de nummer 70 incepton Racing McLaren, nadat Ollie Millroy en Brendan Iribe deelnamen in Monza.

Barwell Motorsport zet Leo Matchinski in, in de #77 Lamborghini Huracán GT3 Evo, ter vervanging van Adrian Amstutz. Jonathan Hui zal daarnaast Stefan Gorig op de #93 Sky Tempesta Racing Ferrari vervangen, eveneens in Pro-Am. De nummer 99 Attempto Racing Audi zal bestuurd worden door Max Hofer ter vervanging van Tommaso Mosca in de Silver Cup-inzending.

De vrije training begint op 28 mei om 15u00, gevolgd door de pre-kwalificatie in de avond. De kwalificatie zelf is op zaterdag om 10u45, met de zes uur durende race gepland die dag van 18u00 tot middernacht.

Foto: Patrick Hecq Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in GT World Challenge Europe Endurance op vrijdag 21 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons