van der Horst

1000km van Palanga: Nabeschouwing Steve's Motorsport

Steve Vanbellingen won eerder in zijn rijk gevulde carrière de 1000 Kilometer van Palanga al, maar zijn derde plaats afgelopen weekend in diezelfde race in Litouwen, is na de verschrikkelijke brand eerder tijdens een race in Zolder dit seizoen, misschien wel een mooie zege waard. In de EMG Motorsport BMW die hij deelde met Erik Qvick, Dirk en Tom Van Rompuy werd dus brons behaald, naast een zege in de klasse voor de toerwagens. Steve Vanbellingen is klaar voor de 24 Hours of Zolder, later deze zomer.
Herinner u de beelden van de brandende BMW tijdens de laatste wedstrijd van de Belcar Trophy op Circuit Zolder eind juni en Steve Vanbellingen die toch wel danig onder de indruk was van het gebeuren. De Leuvenaar had enkele dagen nodig om fysiek weer helemaal top te zijn en in extremis diende hij een andere wagen te zoeken voor de 1000 Kilometer van Palanga, verreden afgelopen weekend.

In Palanga, de mooie Litouwse badstad waar dit weekend voor de 16de maal de 1000 Kilometer van Palanga werd verreden, was de brand al snel vergeten. De grootste soortgelijke race van het voormalige Oostblok lacht de Leuvenaar duidelijk toe, hij won er immers al en na een zeer zware wedstrijd kwam de BMW van Steve Vanbellingen, Erik Qvick, Dirk en Tom Van Rompuy ditmaal als derde over de meet en ze werden bovendien winnaar bij de toerwagens in een BMW E92 M3 van het Limburgse EMG Motorsport. Die wagen was een vervanging voor de BMW die recent in Zolder hevig leed in een brand.

"Het was één van de zwaarste edities die ik ooit heb meegemaakt", aldus Vanbellingen na zijn prachtige wedstrijd. "Het regende verschrikkelijk en er was overal aquaplaning, maar we bleven foutloos en eigenlijk was een betere race voor ons niet mogelijk. De regen is op zich al niet makkelijk in een race, maar op dit specifieke parcours, deels op een autoweg, was het echt werken geblazen. Ik heb eigenlijk nooit zo’n editie meegemaakt. We hebben van onze kant snel gereden, geen fouten gemaakt en alle rijders en het team presteerden op een hoog niveau. De beide Porsche voor ons waren te snel en dus moeten we absoluut tevreden zijn met het behaalde resultaat. Dirk, Tom en Erik hebben echt getoond wat ze kunnen en ook het team van EMG Motorsport heeft een enorm aandeel in deze schitterende uitslag. Ik kijk nu uit naar de 24 Uur van Zolder, met hoogst waarschijnlijk dezelfde wagen."

Op 29 en 30 augustus vindt de 37ste editie van de Limburgse uithoudingsrace plaats en ook daar zal Steve Vanbellingen vooraan willen eindigen.

Steve's Motorsport PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 19 juli 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons